Kind Hond Bank 904X520

Nieuws

Ontdek hier ons laatste nieuws.

Filter op
Zuidas Amsterdam 665X436
TicTacToe: Betaalbare en circulaire gezinswoningen op de Zuidas

De Zuidas in Amsterdam, bekend om zijn dure kantoorlocaties, ondergaat een transformatie naar een groene en levendige woonwijk. Projectontwikkelaar Edwin Oostmeijer realiseert hier het bijzondere project TicTacToe, een compacte woontoren met 75 betaalbare gezinsappartementen. De woningen, met een gemiddeld oppervlakte van 80 vierkante meter, zijn ontworpen om betaalbaar, circulair en energieneutraal te zijn.

Ondertekening Svn Stichting Opmaat Sfeerimpressie
Meer betaalbare koopwoningen voor starters met Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen

Het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen maakt het vanaf eind 2024 mogelijk om meer nieuwbouwwoningen betaalbaar aan te bieden aan starters met middeninkomens. Via het fonds worden woningen met een koperskorting van maximaal 70.000 euro verkocht. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) en Stichting OpMaat gaan het fonds gezamenlijk uitvoeren.

Michael Theuns Svn
Hoe Limburg met de Starterslening de woningmarkt in beweging krijgt

De Provincie Limburg helpt gemeenten bij het verstrekken van de Starterslening. Deze aanpak werkt. Vorig jaar werden in de provincie maar liefst 799 Startersleningen verstrekt, een record. Wat maakt deze aanpak zo’n succes? Vijf vragen aan gedeputeerde Michael Theuns (Wonen).

Convenant Header Svn Nieuws
SVn zet zich in voor financiële woonmogelijkheden ouderen

SVn heeft onlangs het Convenant Ouderen en Toekomstbestendig Wonen ondertekend. Dit is een belangrijke stap in de richting van het beter bedienen van de groeiende groep 65+'ers, die naar verwachting met meer dan 40 procent zal toenemen in de komende twintig jaar.

Delta Sports Houten Voetbalvereniging Voetbalveld Slalommen Pilonnen 665X436
BNG Duurzaamheidsfonds publiceert jaarverslag 2023

Het jaar 2023 was een positief jaar voor het BNG Duurzaamheidsfonds. Het fonds verstrekte 75 Sportleningen, met een totale waarde van ruim € 9,5 miljoen. Dankzij de leningen konden sportclubs aan de slag met onder meer het verduurzamen van hun accommodaties.

Paddepoel Header
400 woningen naast Gronings winkelcentrum Paddepoel

Vastgoedontwikkelaar MWPO is in samenwerking met de gemeente Groningen bezig met de ontwikkeling van ongeveer 400 woningen naast het winkelcentrum Paddepoel. De opbrengsten van deze nieuwe woningen zullen naar verwachting de vernieuwing van het winkelcentrum financieren. Het moet een levendig winkelcentrum worden. Naar verwachting levert het project dan ook een positieve bijdrage aan de wijk Paddepoel.