Margaret En Johannes Header Nieuws

'We houden nu wat spaargeld achter de hand'

Margaret en Johannes Heikamp genieten van hun pensioen. Bijna 10 jaar geleden verkochten zij de uitgeverij waar zij ruim 25 jaar passie in staken. “We genieten van onze vrije tijd. Wandelen, zwemmen, fietsen en leuke dingen doen met vrienden, buren, kinderen en kleinkinderen doen we het liefst.”

Volgens Johannes Heijkamp hebben zijn vrouw en hij het echt getroffen met hun huis en de buurt. “De meeste buren kennen we al zolang we hier wonen. En dat is inmiddels ruim 30 jaar! We zijn letterlijk met elkaar meegegroeid. Onze kinderen zijn met de buurkinderen opgegroeid. Iedereen kent iedereen en helpt elkaar daar waar dat kan.”

De uitspraak ‘beter een goede buur, dan een verre vriend’ kan wel eens aan het erf waar de familie woont, ontstaan zijn. “Vanmiddag hebben we een heerlijk stuk gewandeld. Ik ben echt heel blij dat Margaret dat weer zonder problemen kan. Een paar maanden gelden kreeg zij een nieuwe heup en dat was best even spannend. Gelukkig gaat alles goed.”

Voor haar operatie is er beneden een badkamer gebouwd. Met inloopdouche en voldoende draairuimte voor een rolstoel. Daarvoor leende het echtpaar €10.000,- via een Blijverslening. Volgens Heikamp was het een optelsom. Een hypotheekvrije woning, waarvan het geld in de stenen zit en een klein beetje spaargeld op de bank. “Het geeft een heel prettig gevoel om iets spaargeld achter de hand te hebben. Zonder dat je eerst je huis moet verkopen om daarbij te kunnen.”

Heijkamp en zijn vrouw hebben zich vooraf goed verdiept in verschillende financieringsmogelijkheden. “Door onze leeftijd kregen we het vaak net niet voor elkaar. En toen las ik over de Blijverslening van de gemeente. Ik dacht: daar wil ik meer over weten! Omdat het voor de gemeente Veenendaal ook de eerste keer was, spraken we zelfs met de wethouder.”

Heikamp is enthousiast. “Ik vertel al mijn vrienden en buren over de Blijverslening.” En hij is niet de enige ambassadeur. “Mijn vriend zit in de badkamers en vertelt klanten er nu ook over.”