Vrouw Tevreden Ontbijt Eettafel Rechts 665X436

Wooncoöperaties

Welke dromen heeft jullie wooncoöperatie?

Zoek je voor jullie wooncoöperatie naar financiering? Bij SVn kun je net dat extra beetje geld lenen om jullie gemeenschappelijke woondromen waar te maken.

Realiseer je plannen voor gemeenschappelijk wonen

Je hebt samen met medebewoners een wooncoöperatie opgericht. Jullie hebben mooie plannen voor een nieuw of bestaand pand. Samen worden jullie eigenaar én beheerder van het gebouw. Er komen betaalbare woningen voor alle leden. Op een plek waar iedereen zich thuis voelt en fijn met elkaar samenleef.

Maar: hoe krijg je de financiering? Voor wooncoöperaties is dat vaak lastig, hoe goed doordacht je plannen ook zijn. Je kunt meestal wel geld lenen van de bank, maar niet voor het hele bedrag. Het overige deel van het bedrag moet je dus op een andere manier financieren.

Bij SVn geven we wooncoöperaties graag een steuntje in de rug. Met een lening tegen gunstige voorwaarden helpen we coöperaties hun woondromen waar te maken. Van een gemeenschappelijke tuin tot een zo duurzaam mogelijk gebouw. En van samen zorg inkopen tot gezamenlijke kinderopvang regelen.

Stimuleringslening Wooncoöperaties Amsterdam

Komt het wooncomplex van je coöperatie in Amsterdam te staan? Goed nieuws: de gemeente Amsterdam biedt een lening aan, speciaal voor Amsterdamse wooncoöperaties. Lees meer over de Stimuleringsregeling Wooncoöperaties Amsterdam.

Een aanvraag doen?

Is je wooncoöperatie buiten Amsterdam gevestigd en ben je op zoek naar een lening? Neem dan contact met ons op. Dan verkennen we samen de mogelijkheden in jouw gemeente.