Vereniging Padel Padelbanen Spel 665X436

BNG Duurzaamheidsfonds

Een lening voor jouw sportvereniging of stichting

Wil je met je sportvereniging investeren in jullie accommodatie? Het BNG Duurzaamheidsfonds geeft met een Sportlening een steuntje in de rug. Voor partijen met een overheidstaak is er een Maatwerklening voor duurzame projecten.

Sportlening voor sportverenigingen

Je kunt als sportvereniging een Sportlening aanvragen wanneer je (duurzaam) wilt investeren in jouw sportaccommodatie. Die investering kan van alles zijn. Denk aan het verduurzamen van de kleedkamers of het plaatsen van zonnepanelen. Maar ook aan het bouwen van een nieuw clubhuis of de aanleg van een baan of veld. Zo kun je met je vereniging vooruit zonder eerst te sparen of je reserves te gebruiken.

Maatwerklening voor partijen met een overheidstaak

Maatwerkleningen zijn er voor partijen die een overheidstaak uitvoeren, zoals woningcorporaties en zorg- en onderwijsinstellingen. Jouw organisatie komt ook in aanmerking voor een Maatwerklening wanneer het aandelenkapitaal voor minimaal 50% in handen is van de overheid of wanneer je organisatie onder 100% garantstelling van de overheid staat. Je kunt bij het fonds een financiering krijgen voor projecten, producten of diensten die bijdragen aan een duurzaam Nederland.

Wie zit er achter het fonds?

BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van BNG Bank en is opgericht in 2020. SVn beheert het fonds en is het aanspreekpunt voor initiatiefnemers en geïnteresseerden.

Meer weten of een aanvraag doen?

Je vindt meer informatie op de website van BNG Duurzaamheidsfonds of neem contact op met de fondsmanager.

Neem contact op met Hilbert Bouwman

Hilbert is fondsmanager van het BNG Duurzaamheidsfonds namens SVn.