Kind Hond Bank 665X436

Declareren

De lening voor de renovatie of verduurzaming van je huis is rond en de aannemer kan aan de slag. Zijn rekeningen betaal je uit het bouwdepot door ze te declareren. Wat moet je hierover weten?

Hoe dien ik een declaratie in?

Nadat de lening officieel aan je is verstrekt, openen wij binnen een werkdag je bouwdepot en ontvang je ook meteen de declaratieformulieren. Het kan soms twee dagen duren voordat de formulieren zichtbaar zijn in je MijnSVn-omgeving. Hoe je een declaratie indient, staat ook op het declaratieformulier. Jouw declaratieformulieren vind je in de brief 'Start financiering' in je MijnSVn-omgeving. Heb je geen online account? Dan kun je mailen naar leningenbeheer@svn.nl voor hulp bij het aanmaken van een account of (nieuwe) declaratieformulieren. Vermeld in de e-mail altijd je leningnummer.

Hoe snel betalen jullie mijn declaraties uit?

Beoordeling door gemeente, provincie of woningcorporatie

De verwerkingstijd van je declaratie is afhankelijk van de gemeente, provincie of woningcorporatie die jouw declaratie in behandeling neemt. Op je declaratieformulier vind je de partij waar je jouw declaratie indient. Zij geven vervolgens goedkeuring voor uitbetaling aan SVn. In sommige gevallen besteden ze dit geheel uit aan SVn. Wanneer SVn de goedkeuring ontvangt, wordt deze in de meeste gevallen binnen vijf werkdagen betaald. Je ontvangt de bevestiging van de uitbetaling in jouw MijnSVn-omgeving. Hiervan ontvang je een notificatie op het mailadres dat is gekoppeld aan je account.

Looptijd bouwdepot: twaalf maanden

Je kunt twaalf maanden gebruikmaken van het bouwdepot. Hierna wordt het depot automatisch gesloten. Het eventuele restbedrag halen we van je lening af. Daar ontvang je een bevestiging van. Het is mogelijk om het bouwdepot eenmalig te verlengen. Meer informatie over het bouwdepot vind je hier.

Hoe dien ik een declaratie in?

Je kan declareren door een declaratieformulier in te vullen. Deze formulieren ontvang je tegelijk met het openen van het bouwdepot. Lees hier verder over hoe je kunt declareren.

Hoe snel betalen jullie mijn declaraties uit?

De verwerkingstijd van je declaratie is afhankelijk van de partij die jouw declaratie in behandeling neemt. Op je declaratieformulier vind je de partij waar je je declaratie indient.

Beoordeling door gemeente, provincie of woningcorporatie
In de beoordeling wordt getoetst of de maatregelen voor financiering in aanmerking komen. Bij goedkeuring wordt de declaratie doorgestuurd naar SVn. De verwerkingstijd van de declaratie is afhankelijk van de gemeente, provincie of woningcorporatie waar je de declaratie hebt ingediend. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met ons.

Uitbetaling door SVn
SVn beoordeelt de aangeleverde stukken en zal de declaratie bij goedkeuring binnen vijf werkdagen uitbetalen.

Bevestiging van de uitbetaling
Je ontvangt de bevestiging van de uitbetaling in de MijnSVn-omgeving. Hiervan ontvang je een notificatie op het mailadres dat is gekoppeld aan je account.

Waar vind ik (nieuwe) declaratieformulieren?

Je declaratieformulieren vind je in de brief 'Start financiering' in je MijnSVn-omgeving. Na de eerste keer inloggen in je MijnSVn-omgeving nadat je lening is ingegaan, kan het twee werkdagen duren voor je documenten zichtbaar worden.


Heb je geen online account? Vraag dan nieuwe declaratieformulieren door een e-mail te sturen naar leningenbeheer@svn.nl. Vermeld in de e-mail altijd je leningnummer.

Bekijk alle veelgestelde vragen