Schaap Grazen Zonnepanelen 665X436

Verenigingen, stichtingen & coöperaties helpen

Verenigingen, stichtingen en coöperaties zorgen voor een hechte gemeenschap, leefbaarheid en het creëren en behouden van voorzieningen. Met zakelijke financieringsoplossingen help je ze hun (duurzame) ambities waar te maken. En je eigen beleidsdoelen te realiseren.

3 redenen om transformeren en herontwikkelen via SVn te financieren

Concrete oplossingen

Financieringsoplossingen die bijdragen aan je beleidsdoelen

Revolverende werking

Beschikbaar gestelde gelden worden opnieuw ingezet voor de doelgroep

SVn verzorgt het proces

Van aanvraag tot beheer van de lening

Help verenigingen, stichtingen en coöperaties met hun (duurzame) plannen

Energiecoöperaties die zonnepanelen willen plaatsen. Verenigingen of stichtingen die hun accommodatie willen verduurzamen. Wooncoöperaties met ideeën om samen een gebouw te ontwikkelen. Stuk voor stuk mooie plannen die kunnen bijdragen aan je gemeentelijke of provinciale beleidsdoelen. Denk aan het verminderen van je CO2-uitstoot of het bouwen van betaalbare woningen.

Financieringsoplossingen waar de reguliere markt faalt

Bij verenigingen, stichtingen en coöperaties heb je te maken met besturen en/of leden. De organisatiestructuur kan het verstrekken van een financiering op de reguliere markt ingewikkeld of zelfs onmogelijk maken. Ook garantstelling en aansprakelijkheid spelen daarin een rol. SVn kan je helpen met een financiering waar de reguliere markt faalt. Samen zorgen we voor een oplossing voor elke doelgroep.

Financieren op maat

We bekijken met elkaar aan welke voorwaarden de financiering moet voldoen. Deze kun je als gemeente of provincie deels zelf bepalen. Samen richten we een regeling of fonds in, passend bij de opgave en financiële mogelijkheden. Eventueel zoeken we naar cofinanciering. Wil je geheel ontzorgd worden? Dat kan.

Revolverende werking: uitgeleend geld komt terug naar gemeente of provincie

De meeste financieringen hebben een zogenoemde revolverende werking. Dat betekent dat beschikbaar gestelde gelden steeds opnieuw ingezet worden voor verenigingen, stichtingen en coöperaties. Zo kan het geld weer gebruikt worden voor nieuwe leningen. Veel gemeenten en provincies passen deze bewezen manier van duurzaam financieren bij SVn al toe.

Lees meer over financieringen
Voor verenigingen, stichtingen en coöperaties

Een passende regeling opzetten

Ben je voor je gemeente of provincie op zoek naar een financieringsoplossing? Onze financieringsoplossingen kunnen jou helpen bij uitdagingen in de woon- en leefomgeving. Bekijk onderstaand stappenplan en neem gerust contact op met een van onze relatiemanagers.

Bekijk de stappen
En zet gemakkelijk een nieuwe regeling op
Realisatiefonds 424X318

Groene stroom voor zoveel mogelijk huishoudens?

Het Realisatiefonds helpt lokale energiecoöperaties vooruit. Met een Realisatielening kunnen zij een project met zonnepanelen financieren.

Stimuleringslening Wooncoöperaties 424X318

Zorgen voor meer betaalbare huurwoningen?

Geef wooncoöperaties een steuntje in de rug met een financiering voor een gezamenlijk woonproject in je gemeente of provincie. Lees hierover meer op onze pagina over de Stimuleringslening Wooncoöperaties.

BNG Duurzaamheidsfonds 424X318

Groenere sportkantines en sociale cohesie bevorderen?

Het BNG Duurzaamheidsfonds zorgt dat lokale sportclubs hun accommodatie kunnen verduurzamen, zodat jong en oud kan blijven sporten.