Transformatiefaciliteit Header

Transformatiefaciliteit

Een kortlopende lening voor de voorfase van binnenstedelijke transformaties

Heb je plannen voor de ontwikkeling van een woningbouwproject op een binnenstedelijke transformatielocatie? Maar loop je vast op de financiering van de voorfase? De Transformatiefaciliteit financiert ontwikkelaars die voormalige bedrijfs- en kantoorlocaties, winkels en braakliggende terreinen willen herontwikkelen naar (betaalbare) woningbouw.

Voor wie is de Transformatiefaciliteit?

De Transformatiefaciliteit is er voor ontwikkelaars. Je kunt een kortlopende geldlening krijgen om de aankoop en/of voorfase van je woningbouwproject te financieren tot aan de start van de bouw. Zo kun je sneller starten met (her)ontwikkelen. Daarbij geldt:

  • De lening is minimaal € 500.000 en maximaal € 3,5 miljoen voor 50% van de totale aankoop- en/of ontwikkelkosten;
  • Een project bestaat uit ten minste 60% betaalbare woningbouw: koopwoningen onder de NHG-grens en/of sociale en/of middeldure huurwoningen;
  • (Marktconforme) condities passend binnen Staatssteunregelgeving;
  • Financieringscombinaties met andere geldverstrekkers, investeerders en eigen vermogen zijn mogelijk.

Wie zit er achter de Transformatiefaciliteit?

De Transformatiefaciliteit is een initiatief van SVn en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), en is opgericht in 2018. SVn beheert de Transformatiefaciliteit en is het aanspreekpunt voor initiatiefnemers, financieel intermediairs en geïnteresseerden.

Wil je meer weten?

Voor vragen over het fonds kun je contact opnemen met de fondsmanager via de contactgegevens hieronder. Heb je een concreet project of ben je benieuwd naar de voorwaarden van de Transformatiefaciliteit? Maak dan direct een afspraak met investmentmanager.