Svn Kantoor Koffie Pantry Lent Evita 665X436

Bouwdepot

We openen een bouwdepot wanneer je de verbouwing of renovatie van je woning met een hypotheek financiert. Met het geld uit het bouwdepot betaal je de kosten voor de werkzaamheden. Hoe gaat dat?

Hoe werkt het bouwdepot?

Je krijgt van de bedrijven die jouw bouwproject voor je uitvoeren nota’s en rekeningen. Van ons ontvangt je declaratieformulieren. Je stuurt de nota’s en rekeningen samen met een ingevuld declaratieformulier naar jouw gemeente. Na akkoord van de gemeente stuurt de gemeente het getekende declaratieformulier naar ons. Wij betalen vervolgens rechtstreeks aan de bedrijven uit. 

Rente en het bouwdepot

Je ontvangt rente over het tegoed op jouw bouwdepot. Sta je ‘rood’ dan moet je rente betalen. Wij houden deze kosten dan al voor je in. Hierdoor wordt jouw bouwdepot kleiner.

Beëindiging van uw bouwdepot

Zodra je project klaar is, stopt jouw bouwdepot. Wij verrekenen de eventuele tegoeden of tekorten dan met je. Dit moet wel worden doorgegeven via mail of het laatste declaratieformulier, anders blijft het depot maximaal één jaar open staan met eventueel resterend tegoed. 

Hoeveel rente betaal ik en hoeveel rente ontvang ik over mijn bouwdepot?

Met het geld uit het bouwdepot worden de werkzaamheden aan je huis betaald. Je start ook met rente betalen. Dit zijn kosten van je lening. Het rentepercentage vind je terug in je offerte. Hierin vind je ook wat de rentevaste periode is. Meer informatie over het bouwdepot vind je hier.

Ik heb geen declaraties meer, maar nog wel een bedrag in mijn bouwdepot openstaan. Wat nu?

Twaalf maanden na het ingaan van je lening wordt het bouwdepot automatisch gesloten. Het restant bedrag wordt in mindering gebracht op je lening. Je krijgt hier bericht over.

Bekijk alle veelgestelde vragen