Neder Betuwe Header

Neder-Betuwe eerste gemeente met Toekomstbestendig Wonen Lening voor VvE’s

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in de gemeente Neder-Betuwe kunnen sinds 8 februari een Toekomstbestendig Wonen Lening aanvragen. De gemeente en de provincie stellen samen € 2.000.000,- beschikbaar voor de Toekomstbestendig Wonen Lening aan VvE’s. Wethouder Stefan van Someren is er trots op om als eerste gemeente in de provincie Gelderland de lening beschikbaar te stellen voor VvE’s. “Deze lening helpt VvE’s op weg om hun woningen ook klaar te maken voor de toekomst.”

In Neder-Betuwe zijn ongeveer 50 VvE’s met voornamelijk appartementen, waarvan 35 kleine VvE’s met minder dan 8 wooneenheden. Met een lening aan een VvE wordt in één keer een groep van huiseigenaren ondersteund om hun woning te verduurzamen. Zo besparen zij op hun energieverbruik en dragen ze bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

‘Ik hoop op veel aanvragen’

De Toekomstbestendig Wonen Lening wordt aangeboden door de provincie Gelderland, de gemeente Neder-Betuwe en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De provincie en de gemeenten financieren elk 50% van een verstrekte lening. Gedeputeerde energietransitie en klimaat Jan van der Meer: “Ik merkte tijdens werkbezoeken dat het voor Verenigingen van Eigenaren soms lastiger is om het gebouw te verduurzamen, terwijl ze dit wel willen. Daarom hebben we de lening uitgebreid voor deze doelgroep. Ik hoop op veel aanvragen!”

Extra begeleiding bij de aanvraag

Provincie Gelderland stelt ook budget beschikbaar voor de begeleiding van VvE’s. SVn heeft een speciale accountmanager voor VvE’s aangesteld om hen te begeleiden bij het aanvraag -en besluitvormingsproces voor het verduurzamen van hun woning. Er zijn verschillende leningsvarianten mogelijk waardoor steeds voor de vorm kan worden gekozen die het beste bij de situatie past. Ook het bedrag dat geleend kan worden verschilt per situatie. Voor kleine VvE’s die extra financiële zekerheid willen voor het gezamenlijk aangaan van de lening, is er een lening met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Meer informatie en aanvragen

Met de Stimuleringsregeling Toekomstbestendig Wonen van de provincie Gelderland financieren huiseigenaren aanpassingen aan hun huis. Isoleren, zonnepanelen plaatsen, de badkamer gelijkvloers maken of een asbestdak verwijderen bijvoorbeeld.

Kijk hier voor meer informatie over de regeling.