Header Jeroen Nieuws

'Ik zegde mijn huurwoning op en ging bij mijn broer wonen om te sparen voor een nieuwbouwwoning'

Zodra de 28-jarige Jeroen een nieuwbouwwoning in Someren kreeg toegewezen, zegde hij zijn huurappartement op. Hij ging een jaar bij zijn broer wonen om te sparen.

Iets kopen was een idee van zijn oom. “Ik had ooit wel over koop nagedacht, maar nooit serieus”, vertelt Jeroen. “Toen mijn oom met een nieuwbouwproject kwam dat pas net bekend was gemaakt, schreef ik me meteen in. Na mij volgden meer geïnteresseerden, maar ik had eerste keus. Het enige nadeel was dat ik snel moest beslissen.”

Tekort opvangen met de Starterslening

“Ik ging direct met een hypotheekadviseur om de tafel om te bekijken wat er überhaupt haalbaar was”, vervolgt Jeroen. “Hij rekende voor dat ik zo’n tien tot vijftienduizend euro tekort kwam op basis van mijn inkomen, maar dit kon opvangen met de Starterslening. Een geluk dus dat de gemeente Someren deze regeling aanbiedt.”

Huur opzeggen en bij broer wonen

Om op de vaste lasten te besparen, zegde Jeroen zijn huurwoning op en ging bij zijn broer inwonen. “In dat jaar kon ik zo veel mogelijk sparen. Ik liet ook een deel van mijn vakantiedagen uitbetalen en reserveerde mijn vakantiegeld, zodat ik voldoende had voor de bijkomende kosten, zoals notaris- en hypotheekadvieskosten.”

Minder geld voor inrichting door meerwerk

Jeroen kocht een appartement met twee verdiepingen, een zogenoemde maisonnette. “Het is ongeveer 59 vierkante meter en heeft twee slaapkamers. Ik liet op eigen verzoek een bad plaatsen, de kasten in de keuken verhogen en de klapdeuren naar het balkon vervangen door een schuifdeur. Dat meerwerk moest ik uit eigen zak betalen, waardoor ik minder geld overhield voor de inrichting. Gelukkig had ik de grote meubels nog uit mijn huurwoning. Nu spaar ik gewoon verder en koop elke maand iets dat ik nog nodig heb.”