Oude Gymzaal

Oude gymzaal na renovatie dé plek voor alles rondom Haagse voedseltransitie

Stichting Lokaal Voedsel Den Haag wil de lokale voedseltransitie bevorderen in de stad. Het is een plek waar meerdere initiatieven zich kunnen bezighouden met de verandering naar een ecologisch, sociaal en economisch duurzaam voedselsysteem in en om Den Haag. In ‘Voedsellokaal De Gymzaal’ komen deze initiatieven bij elkaar. Zo is hier een versmarkt, kan je verpakkingsvrije groentepakketten afhalen met lokale producten en worden gezamenlijke diners georganiseerd.

De Gymzaal wordt gerenoveerd, met behulp van experts en ook de lokale gemeenschap. Voor de financiering hiervan ontbrak een deel. Met een financiering van Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) kwam de renovatie en verduurzaming van de grond. Secretaris Rebekka van Roemburg: “FRED voelde meteen passend voor ons project. Ons voedsellokaal past goed in het rijtje met lokale projecten die het fonds al financierde, zoals The New Farm en Villa Ockenburgh”. Voedsellokaal De Gymzaal moet dé plek worden voor alles rondom de Haagse voedseltransitie waarbij mensen in de omgeving zich welkom moeten voelen om binnen te lopen.

SVn is fondsmanager van FRED. Het fonds helpt bedrijven met het realiseren van geschikte bedrijfs- en werklocaties in Den Haag.

Lees meer over dit project