Header Priscilla Nieuws

'Mensen zeiden tegen me: een kluswoning kopen, zou je dat wel doen?'

De Zeeuwse Priscilla (27) scrolde regelmatig door het online huizenaanbod in Rilland, maar nooit met serieuze intenties. Tot ze voor de zoveelste keer dezelfde woning op haar scherm zag. Een kluswoning weliswaar, maar wel betaalbaar.

“Ik vond de buitenkant van de woning niet mooi, maar het stond wel voor een betaalbare prijs te koop”, vertelt Priscilla. “Mijn moeder zei dat ik er doorheen moest kijken. In je eentje is het al lastig genoeg om iets te kopen, dus ze vond dat ik niet te veeleisend moest zijn. Ik wilde eigenlijk in Bergen op Zoom wonen, maar zag al snel dat het daar te duur is voor mij als alleenstaande. Ik besloot gewoon maar een bezichtiging in te plannen voor de minder mooie woning. Met enkel gaan kijken had ik tenslotte niets te verliezen.”

“Ik was vooraf gewaarschuwd door mensen in de buurt dat ik me schrap moest zetten voor wat ik binnen zou aantreffen”, vervolgt Priscilla. “Van alle bezichtigingen die er geweest waren, durfde niemand het aan om door te zetten. Er moest veel aan de woning gedaan worden en de foto’s die online stonden, waren niet de meest recente.” Priscilla ziet er toch een kans in en doet in overleg met haar aankoopmakelaar een bod. “Dat vond de verkoper te laag, maar hij verkocht het uiteindelijk toch aan me voor minder dan de vraagprijs.”

Omdat ze nog geen idee had wat ze precies kon lenen, schakelde Priscilla meteen een hypotheekadviseur in nadat het bod geaccepteerd was. Priscilla: “Het werd al snel duidelijk dat ik de woning niet kon kopen zonder gebruik van de Starterslening. Of ik moest het bedrag dat ik tekort kwam zelf inleggen. Ik woonde nog thuis en had daardoor voldoende gespaard, maar naast de bijkomende kosten had ik dat geld hard nodig voor het opknappen van de woning en de inrichting. De Starterslening was voor mij daarom dé oplossing om het financiële plaatje rond te krijgen.”

In de rijtjeswoning met drie slaapkamers moest behoorlijk wat gebeuren. “Een nieuwe trap en vloeren, een nieuwe badkamer en een flinke dosis aandacht voor de voor- en achtertuin”, zegt Priscilla. “Eerst doe ik de binnenkant. Ik heb veel klushulp van vrienden, familie en mijn nieuwe buren. Zo bespaar ik op de kosten. Alleen het stucen van de muren heb ik uitbesteed, dat is vakwerk. Een kluswoning kopen is echt doorzetten, maar ik ben blij dat ik deze kans gepakt heb nu ik zie hoe mooi het wordt.”

Benieuwd naar de vorderingen in de woning van Priscilla? Ze houdt dit op Instagram bij.