Let op! Geld lenen kost geld
Langer Thuis Wonen Fijn Wonen Schilderen Vrouw Schildersdoek Rechts 665X436

Langer thuis wonen

Het liefst blijf je zo lang mogelijk zelfstandig wonen in je eigen huis. Met de leningen van SVn kun je je woning aanpassen aan wat jij nodig hebt.

Met onze leningen:

Woon je comfortabel, nu en in de toekomst

Kun je allerlei aanpassingen aan je huis doen

Kun je ook gebruik maken van de overwaarde

Bekijk het aanbod in jouw gemeente

Samen met 328 gemeenten, 9 provincies en 23 woningcorporaties biedt SVn leningen aan. Deze instanties bepalen ieder voor zich welke oplossingen ze bieden.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Je wilt langer zelfstandig wonen

Als je zo lang mogelijk wilt blijven wonen in de buurt en straat waar je iedereen kent, dan is het soms nodig om aanpassingen te doen in huis. Een lening van SVn maakt deze aanpassingen mogelijk, zoals extra grepen in de badkamer, het verplaatsen van de slaapkamer naar de begane grond of het plaatsen van een traplift. Zodat jij langer veilig en comfortabel in je huis kunt blijven wonen.

Een lening die bij jou past    

Er zijn verschillende leningen die gemeenten of provincies aanbieden waarmee je je huis kunt verbouwen of verduurzamen zodat je er langer kunt blijven wonen. Dit zijn:

  • de Stimuleringslening is een mogelijke oplossing voor zowel het verbouwen als verduurzamen van je woning;
  • dat is de Verzilverlening ook, waarbij je gebruik kan maken van de overwaarde op je huis;
  • de Blijverslening is een specifieke lening voor aanpassingen die nodig zijn om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Duurzaam Maken En Renoveren Header Frans En Marion

"We willen hier samen heel oud worden."

Frans en Marion
Kom ik in aanmerking voor een lening?

SVn werkt samen met gemeenten en provincies. Op svn.nl/leningzoeker zie je welke leningen jouw gemeente of provincie aanbiedt. Staat er een lening bij die bij jouw situatie past? Maak dan een proefberekening. Mag je volgens deze berekening geld lenen? Vraag dan om toestemming bij je gemeente of provincie. Zij bepalen of je aan de voorwaarden voor een lening voldoet. Als dat zo is, krijg je een zogenoemde toewijzingsbrief. Dit betekent nog niet dat je de lening krijgt. SVn bekijkt of je financiële situatie het toelaat om geld te lenen.

Voor welke maatregelen kan ik een lening aanvragen?

Jouw gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden van de regeling. Informeer eerst bij je gemeente of provincie of jouw maatregelen in aanmerking komen voor een lening.

Wat is een Verzilverlening?

Met de Verzilverlening kun je aanpassingen aan je woning betalen en maak je hiervoor gebruik van de overwaarde van je huis. Als je al jaren in dezelfde koopwoning woont, is de kans groot dat de woning meer waard is dan de hoogte van je hypotheek. Dat kan komen doordat de woning meer waard is geworden of omdat je de hypotheek (gedeeltelijk) hebt afbetaald. Je hoeft maandelijks geen rente en aflossing te betalen. De Verzilverlening wordt als hypothecaire lening afgesloten en is een aanvulling op jouw bestaande hypotheek(-en). 

Is mijn overwaarde voldoende om in aanmerking te komen voor de Verzilverlening?

Bij verstrekking van de Verzilverlening gaan wij uit van 80% van:

  • de WOZ waarde;
  • een fysieke taxatie of desktoptaxatie.

Je bestaande hypotheek(-en) plus de Verzilverlening vermeerderd met de rente (tot de jongste aanvrager 98 jaar is), mag niet meer zijn dan de waarde van je woning. Voor jouw bestaande hypotheek rekenen we met de hypothecaire inschrijving uit het kadaster, tenzij beide aanvragers de AOW leeftijd hebben bereikt. In dat geval rekenen we met de actuele hypotheekschuld.

Bekijk alle veelgestelde vragen