Let op! Geld lenen kost geld
Vrouw Bank Woonkamer Ipad 665X436

Verzilverlening

Als je ergens prettig woont, wil je daar toch het liefst zo lang mogelijk blijven? Met de Verzilverlening gebruik je de overwaarde van je huis om je woning te verduurzamen of op te knappen.

Om langer thuis te blijven wonen

Met de SVn Verzilverlening kun je:

  • Comfortabel en veilig blijven wonen
  • Gebruik maken van de overwaarde op je huis
  • Je besteedbare inkomen behouden

De Verzilverlening kan aangevraagd worden vanaf 58 jaar.

Is de Verzilverlening iets voor jou?

Om deze leningen om langer thuis te blijven wonen mogelijk te maken, werkt SVn samen met gemeenten en provincies. De voorwaarden en mogelijkheden verschillen per lening en iedere gemeente of provincie bepaalt welke oplossingen ze aanbieden. Momenteel wordt deze lening door 95 gemeenten en provincies aangeboden. Vul je voorkeuren in en bekijk wat er voor jou mogelijk is. 

Bekijk het aanbod in jouw gemeente

Samen met 328 gemeenten, 9 provincies en 23 woningcorporaties biedt SVn leningen aan. Deze instanties bepalen ieder voor zich welke oplossingen ze bieden.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Illustratie Hypothecaire Lening
Duurzaam Maken En Renoveren Header Frans En Marion

"We willen hier samen heel oud worden."

Frans en Marion

Veelgestelde vragen

Wat is een Verzilverlening?

Met de Verzilverlening kun je aanpassingen aan je woning betalen en maak je hiervoor gebruik van de overwaarde van je huis. Als je al jaren in dezelfde koopwoning woont, is de kans groot dat de woning meer waard is dan de hoogte van je hypotheek. Dat kan komen doordat de woning meer waard is geworden of omdat je de hypotheek (gedeeltelijk) hebt afbetaald. Je hoeft maandelijks geen rente en aflossing te betalen. De Verzilverlening wordt als hypothecaire lening afgesloten en is een aanvulling op jouw bestaande hypotheek(-en). 

Vanaf welke leeftijd mag je de Verzilverlening aanvragen?

De minimumleeftijd is tien jaar voor de wettelijke AOW-leeftijd en kent geen maximumleeftijd. Als er twee aanvragers zijn, geldt dit voor beide aanvragers. Jouw gemeente of provincie kan ervoor kiezen een hogere minimumleeftijd in te stellen. Informeer bij je gemeente of provincie welke minimumleeftijd wordt aangehouden.

Voor welke maatregelen kan ik de Verzilverlening aanvragen?

Jouw gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden van de regeling. Informeer vooraf bij jouw gemeente of provincie of de maatregelen in aanmerking komen.

Is mijn overwaarde voldoende om in aanmerking te komen voor de Verzilverlening?

Bij verstrekking van de Verzilverlening gaan wij uit van 80% van:

  • de WOZ waarde;
  • een fysieke taxatie of desktoptaxatie.

Je bestaande hypotheek(-en) plus de Verzilverlening vermeerderd met de rente (tot de jongste aanvrager 98 jaar is), mag niet meer zijn dan de waarde van je woning. Voor jouw bestaande hypotheek rekenen we met de hypothecaire inschrijving uit het kadaster, tenzij beide aanvragers de AOW leeftijd hebben bereikt. In dat geval rekenen we met de actuele hypotheekschuld.

Mag ik de Verzilverlening ook gebruiken als aanvulling op mijn pensioen?

Nee, de Verzilverlening kan niet gebruikt worden voor een periodieke aanvulling op je inkomen of als periodieke uitkering voor de inkoop van zorg. De gemeente of provincie kan wel besluiten om hier een eenmalig bedrag voor beschikbaar te stellen. Informeer hiervoor bij jouw gemeente of provincie.

Bekijk alle veelgestelde vragen