Alle situaties

Starterslening

  • Je eerste koopwoning tóch haalbaar
  • De eerste 3 jaar geen rente of aflossing
  • Een betrouwbaar vangnet dankzij NHG

Is er een Starterslening in mijn gemeente?

Wat is de Starterslening?

De Starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor wordt dat ene speciale huis tóch mogelijk.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank.

De Starterslening bestaat uit twee delen:

1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost: de Starterslening.
2. Een leningdeel dat oploopt: de Combinatielening.

Voor beide delen heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten.

De aflossing van je Starterslening ‘betaal’ je de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaal je (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat je de volledige rente en/of aflossing betaalt, los je op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

Is er een Starterslening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een Starterslening. Typ de naam van de gemeente in de zoekbalk hierboven om te zien of jouw gemeente de Starterslening voert. Gebruik altijd de naam van de gemeente waarin je het huis koopt.

Handige video: Zo vraag je de Starterslening aan

Tip: Tijdens de Week van de Starter hielden wij een webinar met uitgebreide informatie, voorbeelden en vragen & antwoorden. Kijk het webinar terug.

House