Alle situaties

Starterslening

  • Je eerste koopwoning tóch haalbaar
  • Meer dan 50.000 anderen kochten zo hun eerste huis
  • Een betrouwbaar vangnet dankzij NHG

De Starterslening is een lening waarmee je nét een beetje extra kunt lenen voor het aankopen van je eerste woning.  De Starterslening overbrugt namelijk het verschil tussen de prijs van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank. Hierdoor wordt dat ene speciale huis tóch mogelijk.  

Wat is de Starterslening?

De SVn Starterslening is een hypothecaire lening. Deze lening gebruik je om je eerste woning aan te kopen en sluit je af naast een eerste hypotheek bij een bank.

Op de nieuwe woning vestigen wij, net als de bank, een hypotheekrecht. Dat betekent dat je ons de zekerheid geeft dat wij het geleende geld weer van je terugkrijgen.

De looptijd van de SVn Starterslening is 30 jaar. De rente staat voor de eerste 15 jaar vast. Hierna wordt de rente herzien en opnieuw voor 15 jaar vastgesteld. Met de SVn Starterslening heb je de eerste 3 jaar geen maandlasten. 

Stappenplan voor het aanvragen van de Starterslening

Gebruik voor het aanvragen van de Starterslening het handige stappenplan. Klik hier of op de afbeelding hieronder om het stappenplan te downloaden.

Is er een Starterslening in mijn gemeente?

Ruim 250 gemeenten bieden de Starterslening aan. Typ de naam van je gemeente in het zoekveld om te zien of jouw gemeente een Starterslening aanbiedt. Gebruik altijd de naam van de gemeente waarin je het huis wilt aankopen.

Toewijzing van je gemeente, provincie of Corporatie

Je kan de SVn Starterslening alleen aanvragen als je toestemming hebt van je gemeente, provincie of Corporatie. Dit is altijd de gemeente, provincie of Corporatie waar je de woning aankoopt. De toestemming leggen zij vast in een zogenaamde toewijzingsbrief. Met de toewijzingsbrief vraag je de lening bij SVn aan.

 

Video: zo vraag je de Starterslening aan

In deze video legt Daan uit hoe je een Starterslening kan aanvragen.


Tip: Tijdens de Week van de Starter hielden wij een webinar met uitgebreide informatie, voorbeelden en vragen & antwoorden. Kijk het webinar terug.

Productinformatie & Voorwaarden
House