Terug

Alle informatie over de Starterslening

Wat is de Starterslening?

Als financieel adviseur kunt u hét verschil maken met een advies op maat voor de starter op de woningmarkt. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van een eerste huis en het bedrag dat een koopstarter bij een bank kan lenen. Het is een aanvullende lening, van de gemeente of de woningcorporatie, op de eerste hypotheek.

De Starterslening bestaat uit twee delen: een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost (de feitelijke Starterslening). En een leningdeel dat oploopt (de Combinatielening). Voor beide delen zijn er de eerste drie jaar geen maandlasten.

Rente en berekenen van de hoogte van de Starterslening

Wilt u weten of uw klant een Starterslening kan afsluiten en wat de hoogte van het leenbedrag is?

Vul hieronder de naam van de gemeente in, waarin de koopwoning staat. U komt dan op de gemeentepagina waar u gaat naar 'Eerste woning kopen' en klikt op de knop 'Starterslening SVN'. Klik daar op de roze knop 'Bereken (bekijk rente)'. Vul vervolgens de benodigde gegevens over de situatie van uw klant in. U krijgt daarna de kosten, rente en maandlasten te zien. 

Bekijk hier de uitleg in een handige afbeelding

Typ de naam van de plaats of gemeente in het zoekveld om te zien of deze een financieringsoplossing heeft.

Rekenvoorbeeld Starterslening

Let op; dit is een voorbeeldberekening. Klik hier voor de actuele rentepercentages.

Aanvragen en status bekijken

Met de Starterslening is het kopen van een eerste woning voor starters misschien wél mogelijk. We leggen in vijf stappen uit hoe het aanvraagproces van de Starterslening verloopt. Als financieel tussenpersoon kunt u de starter helpen met dit stappenplan.

Meer oplossingen

Naast de Starterslening hebben we ook financieringsregelingen voor onder andere ouderen die langer thuis willen blijven wonen. Huiseigenaren die te maken krijgen met noodzakelijk onderhoud of hun huis energiezuiniger willen maken. Al onze producten dragen bij aan maatschappelijke beleidsdoelen. ALLES OVER ONZE PRODUCTEN

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de financiering van wonen in Nederland? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Iedere twee maanden ontvangt u een nieuwsbrief met het laatste nieuws over SVn en onze klanten. Uitschrijven is op elk moment mogelijk.

Nieuws

Nieuws / 30-08-2021

Fonds Wonen in Westerkwartier (Groningen)

LEES MEER
Starterslening SVn
Nieuws / 25-08-2021

Platform Woonstarters: nog een paar weken live

LEES MEER
Starters op de woningmarkt
Nieuws / 18-08-2021

Grote krapte en forse prijsstijgingen op koopwoningmarkt houden aan

LEES MEER
Bekijk alle NIEUWSBERICHTEN

Veelgestelde vragen

Bekijk alle Veelgestelde vragen