Organisatie Svn Collega Vertelt Marc Letschert

Marc zit helemaal op zijn plek bij SVn

“Bij de bank voelde ik me een nummer, bij SVn voel ik me een gewaardeerde collega”

In gesprek met Marc, investmentmanager bij SVn

Marc, jij bent fan van het hybride werken bij SVn. Vertel eens?

“Ik vind het heerlijk om zelf te mogen bepalen waar ik werk. De meeste dagen ben ik wel op kantoor in Amersfoort. Maar als het toch beter uitkomt om vanuit huis te werken, is het prettig dat het kan. Ik kan dan ook makkelijk even wat dingen tussendoor doen die anders in de avond of het weekend hadden gemoeten. Die vrijheid die ik van SVn krijg, zorgt dat ik me extra verantwoordelijk voel voor mijn werk. En dat ik met plezier nog even doorga na een werkdag als dat nodig is. Dat is zo anders dan bij andere werkgevers die ik had. Daar gaf ik veel, maar kreeg er weinig voor terug.”

Waarom stapte je over naar SVn?

“Al bij het eerste kennismakingsgesprek wist ik dat SVn het voor me was. Dat prettige gesprek typeert de sfeer bij SVn. De collegialiteit is hoog, iedereen gunt elkaar wat en we doen het samen. Bij de bank voelde ik me een nummer, bij SVn voel ik me een gewaardeerde collega. Ook voelt de druk om voldoende financieringen te verstrekken anders dan bij de bank. We werken bij SVn op een respectvolle manier met elkaar. Dat betekent niet dat we niet hard werken. Integendeel: soms geven we extra gas bij om een financiering rond te krijgen. Aanvragers kunnen doorgaans nergens anders terecht voor een lening, dus voor hen willen we het mogelijk maken.”

“De collegialiteit is hoog, iedereen gunt elkaar wat en we doen het samen”

Marc Letschert


Je werkt als investmentmanager voor de Transformatiefaciliteit. Wat doe je dan?

“Ik spreek veel met ontwikkelaars die geld nodig hebben voor de risicovolle voorfase van hun woningbouwproject. Het gaat om hoge leenbedragen waarvoor zij vanwege de onzekere slagingskans niet bij een bank terechtkunnen. SVn vult dat gat in de markt op. Het is fijn dat wij die risicovolle aanvragen wél kunnen financieren. We kijken daarvoor vooral inhoudelijk naar een project. Van dat maatwerk leer ik meer dan toen ik nog bij de bank werkte. Ik kan bij SVn echt iets betekenen en draag bij aan de maatschappelijke impact die SVn maakt. Als we een project met betaalbare woningen met succes financieren, haal ik daar veel voldoening uit.”

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen bij SVn?

“Er zijn bij SVn veel scholingsmogelijkheden, zolang je zelf maar aangeeft wat je wilt en het raakvlakken heeft met het werk. Ik volgde via SVn een opleiding projectontwikkeling om meer vakkennis op te doen en een betere gesprekspartner voor projectontwikkelaars te zijn. Er staat nog een cursus vastgoedrekenen op de planning, zodat ik ook het rekenplaatje van een projectontwikkelaar nog beter begrijp. Op deze manier kan ik mezelf blijven uitdagen en nog beter worden in wat ik doe.”