Organisatie Svn Collega Vertelt Leone Rensink

“SVn is een werkgever bij wie je jezelf kunt zijn”

Leone over haar werk als medewerker beheer, haar collega’s en SVn

Leone over haar eerste ervaring met SVn

Leone: “Het sprak me aan dat SVn maatschappelijk betrokken is en verschillende doelgroepen helpt, zoals starters op de woningmarkt. Het is niet de keiharde en commerciële organisatie waar ik in eerste instantie aan dacht toen ik hoorde dat SVn een financiële dienstverlener is. Ik kwam binnen zonder enige kennis van hypotheken of leningen. Ik kreeg de kans om te leren, te doen waar ik goed in ben en me verder te ontwikkelen. SVn is echt een werkgever bij wie je jezelf kunt zijn.”

Leone over jezelf ontwikkelen bij SVn

“SVn denkt mee als je aangeeft dat je ergens interesse in hebt of een bepaalde competentie wilt ontwikkelen. Er zijn bijvoorbeeld teamrollen: werkzaamheden die je naast je functie doet. Ik heb de teamrol ‘teamontwikkeling’. Daarvoor organiseer ik overleggen, zorg voor teambuildingsactiviteiten zoals uitjes en borrels, en peil de sfeer binnen ons team. Een teamrol is niet verplicht, je kunt er zelf voor kiezen. Meedoen in werkgroepen in de organisatie kan ook. Ik zit in de werkgroep die nadenkt over hybride werken en over hoe we het werken vanuit zowel kantoor als huis nog soepeler kunnen maken. Op deze manieren kun je jezelf blijven uitdagen bij SVn.

”SVn denkt mee als je je ergens in wilt ontwikkelen”

Leone Rensink


Leone over haar werkzaamheden

“Op de afdeling beheer houden we ons bezig met lopende leningen. We behandelen en betalen declaraties uit, beheren bouwdepots, maken aflosnota’s op en spreken klanten via mail en telefoon. Heel afwisselend dus. Twee keer per week zit je in de ochtend of de middag op vaste tijden aan de telefoon. Dat kan ook vanuit huis. Een werkdag op onze afdeling start tussen 7.00 en 9.30 uur. Dat geeft ruimte om voor het werk bijvoorbeeld te gaan sporten of juist eerder naar huis te gaan als je vroeg begint. Voor mij is deze vrijheid belangrijk voor een goede balans tussen werk en privé.”

Leone over haar collega’s

“Ik heb na een vakantie altijd zin om weer te gaan werken. Vooral om mijn collega’s te zien. De sfeer in ons team is informeel en vertrouwd. Het is een veilige werkomgeving met ook begrip voor persoonlijke situaties. Er is oprechte aandacht voor jou als persoon. Niet alleen vanuit directe collega’s trouwens, maar door de hele organisatie heen. Toen ik verhuisd was, vroeg een van de directeuren hoe het gegaan was. Die betrokkenheid vanuit alle lagen van de organisatie vind ik typisch voor SVn en de mensen die er werken.