Alle situaties

Verzilverlening

  • Uw woning aangepast, zoals u dat wilt
  • Betaald uit de overwaarde van uw woning
  • Zonder extra maandlasten

Waarom een Verzilverlening?

Als u al jaren in dezelfde koopwoning woont, is de kans groot dat uw woning meer waard is dan de hoogte van uw hypotheek. Omdat de woning meer waard geworden is. Of omdat u uw hypotheek (gedeeltelijk) heeft afbetaald.

Wat is een Verzilverlening?

De Verzilverlening is eigenlijk een omgekeerde hypotheek. Door uw hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen, heeft u mogelijk overwaarde opgebouwd. Deze overwaarde kunt u gebruiken om uw woning naar eigen smaak aan te passen. Zodat u comfortabel en veilig kunt blijven wonen.

Verzilverlening: geen rente en aflossing

Voor de Verzilverlening betaalt u maandelijks geen rente en aflossing omdat de rente jaarlijks bij de schuldrest wordt opgeteld. Aan het einde van de looptijd, bij verkoop van uw woning of overlijden van de langstlevende schuldenaar, moet de lening worden afgelost. De Verzilverlening heeft geen invloed op wat u maandelijks kunt uitgeven. Bij verstrekking bedraagt de Verzilverlening niet meer dan 80% van de WOZ-waarde of de getaxeerde marktwaarde van het onderpand.

Is er een Verzilverlening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een Verzilverlening. Typ de naam van de gemeente in de zoekbalk om te zien of uw gemeente de Verzilverlening aanbiedt.

House