Realisatiefonds Wattnu Naarden Header

Onze ambitie is 1000 daken met zonnepanelen in 2030

Energiecoöperatie Wattnu onderzocht de mogelijkheden om hun duurzame projecten (deels) met vreemd vermogen te financieren. Via Energie Samen, de landelijke koepel van energiecoöperaties, kwamen ze in contact met het Realisatiefonds.

Locatie: Naarden
Beheerder: Wattnu
774 zonnepanelen
Oplevering: 2022

Wilfred Hofmans van Wattnu: “Met ons 1000-dakenproject willen we in 2030 zonnepanelen hebben liggen op – je raadt het al – 1000 daken. Ons werkgebied is de gemeente Gooische Meren. Het gaat om daken van onder meer scholen, bedrijven, sportverenigingen en de plaatselijke brandweer. Om onze ambitie te realiseren, werken we ook samen met andere coöperaties. En we hopen een inspiratie te zijn voor anderen, want dit kunnen we niet alleen.”

Op naar 1%

“We hebben tot nu toe 4 projecten afgerond met financiering van het Realisatiefonds. En een zonnedak op een school is bijna klaar. Twee nieuwe projecten, waaronder zonnepanelen op het dak van de brandweer in Naarden, ronden we in december 2022 af. Dan staat de teller op bijna 7 gerealiseerde projecten. We zijn dus goed op weg naar het eerste procent van onze doelstelling.”

Energiebewustzijn verhogen

“Met de opbrengst financieren we weer nieuwe, duurzame projecten. We willen met onze inspanningen ook het energiebewustzijn in de gemeente Gooische Meren verhogen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, gaan we de doelstelling in 2030 wel halen.”

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het Realisatiefonds? Lees dan hier verder.

Realisatiefonds Wattnu Naarden Header

“Met ons 1000-dakenproject willen we in 2030 zonnepanelen hebben liggen op – je raadt het al – 1000 daken. Van scholen, bedrijven en sportverenigingen."

Wilfred Hofmans

Onze impact

Maatwerkoplossing voor transformatie en herontwikkeling.

Wilt u een gebouw aanpassen of de functie ervan veranderen? Soms ontbreekt het aan mogelijkheden om deze investering te financieren. Bijvoorbeeld omdat geldverstrekkers voorwaarden stellen waaraan u moeilijk kunt voldoen. Wij helpen u, samen met de overheid, graag met het realiseren van uw plannen.

SVn kijkt met andere ogen naar uw plannen. Hierbij kijken we niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar maatschappelijk belang. En bieden hiermee ruimte voor vernieuwende en grensverleggende projecten.

Wij willen helpen om uw plannen te realiseren. Samen met u zoeken we naar een oplossing op maat. En naar de mogelijkheden om voldoende (bij) te financieren. Er zijn verschillende soorten financieringsvormen beschikbaar die passen bij uw plannen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak.

Onze impact
Bekijk onze impact