Energie Rotterdam Vierambachtschool 05 Klein2

4 zonprojecten in Rotterdam dankzij het Realisatiefonds

In Rotterdam werken alle energiecoöperaties samen mét Energie van Rotterdam. Arnoud Offerhaus van Energie van Rotterdam: “We delen kennis met elkaar en spreken met één gezamenlijke stem. Zo krijgen we meer voor elkaar. Voor Delfshaven Energie Coöperatie, Blijstroom en Alex Energie realiseerden we 6 zonprojecten, waarvan 4 met behulp van een lening van het Realisatiefonds.”

Locatie: Rotterdam
Beheerder: Energie van Rotterdam
1071 zonnepanelen
Oplevering: 2022

Samenwerking met Energie Samen

Offerhaus: “We wisten van het Realisatiefonds via Energie Samen, de landelijke koepel van energiecoöperaties die ook betrokken is als partner. De projecten in Delfshaven waren een van de eerste projecten van het fonds. Energie Samen stond altijd klaar bij vragen en ze waardeerden onze feedback op het aanvraagproces, dat via SVn verloopt. Een fijne samenwerking dus.”

Opbrengst gaat naar wijkfonds

De opbrengsten uit de projecten in Rotterdam gaan voor een groot gedeelte naar het wijkfonds van de energiecoöperatie. Coöperatieleden beslissen in welke duurzame initiatieven ze willen investeren. Bijvoorbeeld in energiecoaches om energiearmoede terug te dringen, in regentonnen en bijenkasten, of in het kleinschalig isoleren van woningen in de wijk.

Sociaal project

“Ook qua uitvoering hebben we nagedacht hoe we dit zo sociaal mogelijk konden maken en zoveel mogelijk mensen konden laten meeprofiteren” vertelt Offerhaus. “De zonnepanelen worden nu geplaatst. Dat gebeurt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via WijkEnergieWerkt. Vóór Kerst zal de eerste stroom opgewekt worden. Een mooie afsluiter dus van 2022.”

Foto's bovenaan en onderaan: (c) Frank Hanswijk

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over het Realisatiefonds? Lees dan hier verder.

Realisatiefonds Energie Rotterdam De Boog

"We delen kennis met elkaar en spreken met één gezamenlijke stem. Zo krijgen we meer voor elkaar."

Arnoud Offerhaus

Onze impact

Maatwerkoplossing voor transformatie en herontwikkeling.

Wilt u een gebouw aanpassen of de functie ervan veranderen? Soms ontbreekt het aan mogelijkheden om deze investering te financieren. Bijvoorbeeld omdat geldverstrekkers voorwaarden stellen waaraan u moeilijk kunt voldoen. Wij helpen u, samen met de overheid, graag met het realiseren van uw plannen.

SVn kijkt met andere ogen naar uw plannen. Hierbij kijken we niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar maatschappelijk belang. En bieden hiermee ruimte voor vernieuwende en grensverleggende projecten.

Wij willen helpen om uw plannen te realiseren. Samen met u zoeken we naar een oplossing op maat. En naar de mogelijkheden om voldoende (bij) te financieren. Er zijn verschillende soorten financieringsvormen beschikbaar die passen bij uw plannen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak.

Onze impact
Bekijk onze impact