Wat als ik mijn lening niet (meer) kan betalen?
Als je financiële problemen hebt, is dat erg vervelend. Je loopt het risico om een betaalachterstand op te lopen en je raakt snel het overzicht kwijt. We staan voor je klaar om hier samen met je naar te kijken en om tot een oplossing te komen.
Financiële problemen? Kom in contact
Het is enorm vervelend, maar als je problemen verwacht met de maandelijkse betaling van je lening, neem zo snel mogelijk contact met ons op. Hoe eerder je geldzorgen in kaart worden gebracht, hoe beter. Je kunt contact met ons opnemen via e-mail (info@svn.nl) of telefonisch via 088–253 94 00. Samen bespreken we jouw situatie.
Wat gebeurt er als je een betalingsachterstand oploopt?
Als wij geen betaling van je hebben ontvangen, krijg je per brief een herinnering. Hebben wij na de tweede brief nog niets van je gehoord, dan nemen we telefonisch contact met je op.
Financiële problemen kunnen snel opstapelen en daarom gaan we met je in gesprek om tot een oplossing te komen. Lukt het je daarna nog niet om de gemaakte afspraken na te komen, dan dragen we je dossier over aan ons incassobureau. De incassokosten worden bij jou in rekening gebracht.
Wanneer wordt een betalingsachterstand gemeld bij BKR?
SVn is verplicht om een langere betalingsachterstand te melden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. We geven dit bij je aan, voordat we dit doorgeven. Een melding van een betalingsachterstand bij het BKR kan gevolgen hebben voor een volgende financieringsaanvraag en blijft tot vijf jaar na aflossen zichtbaar in het BKR.
Heb je een Starterslening?
De eerste drie jaar van de Starterslening zijn rente- en aflossingsvrij. Verwacht je dat je de toekomstige maandtermijnen niet kunt betalen? Wellicht kom je in aanmerking voor een hertoets. Meer over de hertoets.
Instanties en hulpmiddelen
Er zijn diverse instanties en hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij het aanpakken van je geldzorgen.
Nibud
Het Nibud is een onafhankelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van huishoudfinanciën. Het voorkomen van geldproblemen is hun doel. Op de website van het Nibud staan verschillende hulpmiddelen en adviezen. Je kunt hier onder andere je inkomsten en uitgaven in kaart brengen. Daarmee krijg je inzicht in jouw persoonlijke situatie. Ook kun je via het Nibud berekenen of je recht hebt op één of meer tegemoetkomingen. Deze tool heet 'Bereken Uw Recht'.
Geldfit
Geldfit is een website die gemaakt wordt door Stichting NSR. Veel gemeenten, bedrijven en hulporganisaties werken samen met deze stichting. Zij hebben op hun website onder andere tips staan over hoe je meer grip krijgt op je geldzaken. Ook vind je er de 'geldfit-test'. Deze test is anoniem en duurt twee minuten. Aan de hand van het resultaat ontvang je een advies en word je mogelijk doorverwezen naar één of meerdere organisaties die jou verder kunnen helpen.
FiKks
Bij fiKks ga je samen met een 'persoonlijke buddy' aan de slag met jouw geldzorgen. Dit is gratis en anoniem. Jouw buddy kan je helpen met het maken van een financieel overzicht en kan jou ook helpen met het maken van betalingsafspraken.
Gemeente
Ook jouw gemeente kan je helpen bij geldzorgen. Mogelijkheden en contactgegevens vind je op de website van jouw gemeente.
Neem contact met ons op
Heb je een vraag of opmerking? Wij helpen je graag.