Langer Thuis Wonen Fijn Wonen Schilderen Vrouw Schildersdoek Rechts 665X436

Ouderen helpen langer thuis te wonen

Met een aantrekkelijke financiering kun je ouderen helpen om hun woning levensloopbestendig te maken. Dat vergroot het aanbod van geschikte woningen in je gemeente of provincie voor deze doelgroep.

3 redenen om levensloopbestendige woningaanpassingen via SVn te financieren

Concrete oplossingen

Financieringsoplossingen met een laag risico

Revolverende werking

Beschikbaar gestelde gelden worden opnieuw ingezet voor de doelgroep

SVn verzorgt het proces

Van aanvraag tot beheer van de lening

Laat ouderen vertrouwd en veilig wonen

Nederland vergrijst en daarmee verandert ook de behoefte op de woningmarkt. De groeiende groep ouderen wil graag zo lang mogelijk thuis wonen, in hun vertrouwde omgeving. Daarvoor zijn vaak woningaanpassingen nodig. Met een financiering geef je ouderen in je gemeente of provincie de kans om hun woning levensloopbestendig te maken naar hun eigen wensen, wanneer zij zelf de middelen niet hebben om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld financiering bieden voor:

  • Een badkamer voorzien van alle gemakken
  • Een slaapkamer op de begane grond
  • Een beveiligingscamera bij de voordeur
  • Het verwijderen van drempels en dorpels

Voorbereiden op groeiende behoefte aan woningen voor ouderen

Een financiering voor oudere inwoners bereidt gemeenten en provincies voor op de toenemende behoefte aan levensloopbestendige woningen. Door een lening te bieden kunnen ouderen op tijd starten met aanpassingen, zodat ze straks comfortabel en veilig wonen. Zo vergroot je het aanbod van geschikte woningen voor deze doelgroep en maak je wonen in je gemeente of provincie aantrekkelijk. Ook bespaar je dankzij de vroegtijdige aanpassingen op het WMO-budget, omdat er op een later moment minder of geen woningaanpassingen meer nodig zijn.

Verduurzamen, verbeteren en verbouwen in één regeling

Verduurzaming, woningverbetering en langer zelfstandig thuis wonen in één regeling aanbieden? Dat kan. Het heeft zelfs voordelen:

  • Inwoners hoeven maar één aanvraag te doen
  • Het stimuleert om over zowel verduurzaming als woningverbetering na te denken
  • Je werkt aan meerdere beleidsdoelen

Ben je benieuwd naar welke slimme combinaties je kunt maken? Neem contact met ons op.

Financieringsoplossingen op maat

Je hebt zelf het beste oog voor wat er in jouw gemeente of provincie nodig is. Een financieringsoplossing is daarom maatwerk. We stemmen de regeling of het fonds samen zo goed mogelijk op de beleidsdoelen af. Zo breid je het gemeentelijk of provinciaal beleid op het gebied van wonen en zorg uit.

We willen nú heerlijk wonen

Inzichten en praktische tips voor gemeenten om 50-plussers zo lang mogelijk heerlijk thuis te laten wonen. Bekijk de inzichten en tips hier.

Revolverende werking: uitgeleend geld komt terug naar gemeente of provincie

Het uitgeleende geld komt ook weer terug. Rente en aflossing van de leningen vloeien namelijk terug naar de gemeente of provincie. Dankzij de zogenoemde revolverende werking kan het uitgeleende geld weer gebruikt worden voor nieuwe leningen voor levensloopbestendige woningen. Veel gemeenten en provincies passen deze bewezen manier van duurzaam financieren bij SVn al toe.

Meer over langer thuis wonen
Bekijk hier de informatie voor particulieren

Een passende regeling opzetten

Ben je voor je gemeente of provincie op zoek naar een financieringsoplossing? Onze financieringsoplossingen kunnen jou helpen bij uitdagingen in de woon- en leefomgeving. Bekijk onderstaand stappenplan en neem gerust contact op met een van onze relatiemanagers.

Bekijk de stappen
En zet gemakkelijk een nieuwe regeling op