Langer Thuis Wonen Fijn Wonen Schilderen Vrouw Schildersdoek Rechts 665X436

Je klant wil langer thuis blijven wonen

De (persoonlijke) Blijverslening

Met de persoonlijke leningvariant van de SVn Blijverslening kunnen mensen hun woning aanpassen om er zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen. Hieronder vind je meer informatie over de lening, zodat je jouw klant zo goed mogelijk kunt adviseren.

Hoe zit de Blijverslening in elkaar?

De SVn Blijverslening is een lening die je klant kan gebruiken voor het levensloopbestendig maken van zijn woning, zoals het verplaatsen van de slaapkamer naar de begane grond en het aanbrengen van handgrepen in de badkamer.

Wat moet je als adviseur weten over deze lening? We zetten het hieronder op een rijtje. Je kunt ook de productinformatie downloaden.

  • De Blijverslening heeft een hypothecaire of persoonlijke vorm.
  • De persoonlijke variant van deze lening is bedoeld voor zowel woningeigenaren als huurders. Een van de leningaanvragers moet jonger zijn dan 76 jaar.
  • De Blijverslening (persoonlijk) heeft een looptijd van tien jaar, wordt onderhands verstrekt en – afhankelijk van de financiële draagkracht van je klant – bedraagt de lening minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000.
  • Tot en met € 10.000,- is de looptijd 10 jaar, vanaf € 10.001,- is de looptijd 20 jaar.
  • In alle gevallen doet SVn een krediettoets. Daarna wordt bij toekenning de lening via een bouwdepot verstrekt.
  • De rente wordt door gemeente en provincie bepaald en je klant lost tijdens de looptijd deze maandelijks af.

Productinformatie

Er spelen meerdere factoren mee bij het kiezen van de juiste financiële oplossing. Zoals leeftijd, eventuele overwaarde van een woning (zie ook: Verzilverlening), inkomen en bezittingen. Bekijk daarom voordat je klant deze lening aanvraagt, alle voorwaarden van de Blijverslening (persoonlijke lening). Ook handig om te bekijken zijn de verschillen tussen de hypothecaire of persoonlijke variant van de Blijverslening. Let op, de productspecificaties kunnen wijzigen als gevolg van bijvoorbeeld wet- en regelgeving. Er kunnen hier geen rechten aan verleend worden.

Weten wat er in de gemeente van jouw klant beschikbaar is?

Vul de woonplaatszoeker in om de mogelijkheden voor jouw klant te bekijken.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Veelgestelde vragen

Hoe berekent SVn of ik de gevraagde lening kan krijgen?

SVn doet een financiële toets om te bepalen voor welk leenbedrag je in aanmerking komt. Daarbij kijken we onder andere naar:

- Het inkomen
- Of je de maandlasten kan betalen
- Of er eventuele schulden of leningen zijn
- De waarde van de woning en/of de waarde van het huis dat verkocht wordt

Goed om te weten is dat de maximale lening nooit hoger kan zijn dan het bedrag dat vermeld staat op de toewijzingsbrief.

Voor welke maatregelen kan ik een lening aanvragen?

Jouw gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden van de regeling. Informeer eerst bij je gemeente of provincie of jouw maatregelen in aanmerking komen voor een lening.

Hoe doe ik een extra aflossing op mijn persoonlijke lening (Duurzaamheids- of Stimuleringslening)?

Extra aflossen op je lening is altijd mogelijk. Ook kun je je lening in zijn geheel vervroegd aflossen. Je betaalt hiervoor geen boete. Je kan extra aflossen met een minimum van € 250 per keer. Het rekeningnummer is NL32 RABO 0265 8662 94. Vermeld hierbij je leningnummer. Het maandbedrag wordt automatisch aangepast.

Verkort je liever de looptijd van je lening? Geef dit dan aan in de omschrijving van je overboeking. Je ontvangt binnen vijf werkdagen een schriftelijke bevestiging. Als je minder overmaakt dan € 250 wordt dit verrekend met het incassobedrag. 

Let op: heb je een Energiebespaarlening, dan moet je een ander IBAN gebruiken. Heb je een Energiebespaarlening? Klik dan hier.

Bekijk alle veelgestelde vragen