Vrouw Bank Woonkamer Ipad 665X436

Je klant wil langer thuis blijven wonen

De (hypothecaire) Blijverslening

Met de hypothecaire variant van de SVn Blijverslening kunnen mensen hun woning aanpassen om er zo lang mogelijk te kunnen blijven wonen. Hieronder vind je meer informatie over de lening, zodat je jouw klant zo goed mogelijk kunt adviseren.

Hoe werkt de Blijverslening (hypothecaire lening) precies?

De SVn Blijverslening is een lening die je klant kan gebruiken voor het levensloopbestendig maken van zijn woning, zoals het verplaatsen van de slaapkamer naar de begane grond en het aanbrengen van handgrepen in de badkamer.

Wat moet je als adviseur weten over deze lening? We zetten het hieronder op een rijtje. Je kunt ook de productinformatie downloaden.

  • Er zijn twee vormen van de Blijverslening: een hypothecaire en een persoonlijke variant.
  • Als voorwaarde voor de hypothecaire vorm van de Blijverslening geldt, dat je klant eigenaar en bewoner is van de woning zodat er een hypotheekrecht op de woning gevestigd kan worden.
  • De Blijverslening (hypothecair) is minimaal € 2.500. De gemeente of provincie stelt zelf vast wat er maximaal mag worden geleend tot € 50.000.
  • Tot en met € 10.000,- is de looptijd tien jaar, vanaf € 10.001,- is de looptijd twintig jaar.
  • Iedere gemeente of provincie stelt eigen voorwaarden voor deze lening, ook voor welke maatregelen gefinancierd mag worden. Je klant heeft daarom eerst toestemming nodig bij zijn of haar gemeente/provincie. Alleen met deze toewijzing kan je klant een lening bij ons aanvragen.
  • Voor toekenning van deze lening doet SVn altijd een financiële toetsing.
  • SVn verstrekt alleen hypothecaire leningen met annuïtaire aflossing. Je klant lost maandelijks af, waarbij de rente vaststaat gedurende de looptijd. Vervroegde (gedeeltelijke) aflossing is kosteloos.

Productinformatie

Welke lening bij jouw klant past, hangt af van een aantal factoren. Zoals leeftijd, eventuele overwaarde van een woning (zie ook: Verzilverlening), inkomen en bezittingen. Lees voordat je klant deze lening aanvraagt, eerst alle productinformatie na. 

De productspecificaties kunnen wijzigen als gevolg van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en hier kunnen geen rechten aan verleend worden.

Weten wat er in de gemeente van jouw klant beschikbaar is?

Vul de woonplaatszoeker in om de mogelijkheden voor jouw klant te bekijken.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Veelgestelde vragen

Hoe berekent SVn of ik de gevraagde lening kan krijgen?

SVn doet een financiële toets om te bepalen voor welk leenbedrag je in aanmerking komt. Daarbij kijken we onder andere naar:

- Het inkomen
- Of je de maandlasten kan betalen
- Of er eventuele schulden of leningen zijn
- De waarde van de woning en/of de waarde van het huis dat verkocht wordt

Goed om te weten is dat de maximale lening nooit hoger kan zijn dan het bedrag dat vermeld staat op de toewijzingsbrief.

Kom ik in aanmerking voor een hypothecaire lening?

Jouw gemeente of provincie bepaalt of je voor een lening in aanmerking komt. Ook bepaalt iedere gemeente of provincie wanneer iemand gebruik mag maken van de lening en voor welke aanpassingen of maatregelen aan de woning dit geldt.

Voor welke maatregelen kan ik een lening aanvragen?

Jouw gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden van de regeling. Informeer eerst bij je gemeente of provincie of jouw maatregelen in aanmerking komen voor een lening.

Bekijk alle veelgestelde vragen