Let op! Geld lenen kost geld
Energietransitiefonds Rotterdam 2018 Katendrecht Maashavenkade J57b2655 Hester Blankestijn

Energietransitiefonds Rotterdam

Voor duurzame Rotterdammers

Het Energietransitiefonds Rotterdam verstrekt leningen aan duurzame projecten van bewoners, bedrijven en organisaties in Rotterdam. Daarmee kun je bijvoorbeeld je woning, appartement of bedrijfspand energiezuiniger en duurzamer maken.

Vijf soorten leningen

Het Energietransitiefonds Rotterdam financiert energiebesparende en woning- of gebouwverbeterende maatregelen. Deze projecten moeten de uitstoot van CO2 verminderen, woningen en bedrijfspanden verduurzamen en optimaliseren, de luchtkwaliteit verbeteren en het gebruik van fossiele grondstoffen verminderen. Het Energietransitiefonds Rotterdam wordt beheerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dat betekent dat SVn de lening verstrekt, beheert en administreert. De lening wordt beschikbaar gesteld via ene bouwdepot.

Is er een Energietransitielening voor mij?

Vast wel! Het Energietransitiefonds bestaat momenteel uit vier onderdelen. De volgende Rotterdammers kunnen een Energietransitielening aanvragen:

  • Eigenaar-bewoners en verhuurders van maximaal drie woningen. Deze lening biedt de mogelijkheid om woningverbetering te combineren met verduurzaming. Dit leidt tot lagere energiekosten, meer wooncomfort en het behoud van de woningwaarde.
  • Kleine en grote Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Ook deze lening biedt de mogelijkheid om woningverbetering te combineren met verduurzaming.
  • Ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, scholen en kerken.
  • Energiegemeenschappen.
Energietransitiefonds Maashavenkade

Voor woningeigenaren en verhuurders

Rotterdammers met een eigen woning of die maximaal drie woningen verhuren, kunnen voor duurzaam verbouwen een lening aanvragen uit het Energietransitiefonds Rotterdam.

Energietransitiefonds Kleine Vve

Voor kleine en grote VvE's

Verenigingen van Eigenaren kunnen voor duurzaam verbouwen een lening aanvragen uit het Energietransitiefonds Rotterdam.

Energietransitiefonds Winkelpand

Voor ondernemers

Ondernemers kunnen voor energiebesparende én gebouwverbeterende maatregelen een lening aanvragen uit het Energietransitiefonds Rotterdam.

Energietransitiefonds School

Voor maatschappelijke organisaties

Maatschappelijke organisaties kunnen voor energiebesparende én gebouwverbeterende maatregelen een lening aanvragen uit het Energietransitiefonds Rotterdam

Energietransitie Windenergie

Voor energiegemeenschappen

Energiegemeenschappen kunnen energieprojecten financieren en een lening aanvragen uit het Energietransitiefonds Rotterdam.