Consunpark Breda Transformatie Gebouw Woningen Spelend Kind 2 665X436

Gebouw transformeren

Wil je als ondernemer een gebouw aanpassen of de functie ervan veranderen? Dit kan een flinke investering zijn. Bij SVn vind je leningen om je transformatieproject mogelijk te maken.

Wij maken het wél mogelijk

Veel kansrijke transformatieprojecten blijven liggen door het gebrek aan voorfinanciering. Geldverstrekkers stellen voorwaarden aan hun leningen waaraan ondernemers niet altijd kunnen voldoen. Bij SVn openen we de deur voor juist díé ondernemers. Je vindt bij ons meerdere mogelijkheden om geld te lenen voor een gebouwtransformatie. We zetten de opties hieronder op een rijtje.

SVn zakelijke Stimuleringslening

De SVn zakelijke Stimuleringslening kan met of zonder hypothecaire zekerheid worden verstrekt. Voor de hypothecaire vorm van deze lening is het wel noodzakelijk dat je eigenaar bent van een (onder)pand waarop wij een hypotheekrecht kunnen vestigen. Voor zakelijke lening zonder hypotheek wordt een onderhandse akte gesloten of een authentieke akte bij de notaris. Ontdek of deze lening bij jou past en download de productinformatie.

Stadshavens Ontwikkelingsfonds (SOFIE)

Het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie (SOFIE) is op initiatief van de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam opgericht in 2013 en heeft twee doelstellingen: energietransitie in Zuid-Holland en het verbeteren van het vestigingsklimaat in Rotterdam. SOFIE is nadrukkelijk geen subsidiepot en heeft een revolverende werking. Dit betekent dat de betaalde rente en aflossing terugstromen in het fonds. Het geld komt op die manier opnieuw beschikbaar voor nieuwe leningen. Meer over dit fonds.

Transformatiefaciliteit

De vraag naar woningen is groot, vooral in de grote steden. In een deel van die behoefte kan worden voorzien door oude bedrijfslocaties te transformeren tot woonlocaties. Kansrijke projecten blijven nu liggen door een tekort aan voorfinanciering. De Transformatiefaciliteit stimuleert de voorfinanciering voor kansrijke woningbouwprojecten met een (nog) onzeker rendement op voormalige bedrijfs- en industrielocaties in grote steden. Deze regeling is vooral bedoeld voor de eerste fase in een project, zoals het verwerven en bouwrijp maken van de grond. Meer weten over de Transformatiefaciliteit?

Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED)

Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) is een initiatief van de gemeente Den Haag. FRED draagt bij aan een aantrekkelijk ondernemingsklimaat en een gezonde economie in Den Haag door met behulp van aanvullende leningen te investeren in (de aantrekkelijkheid van) bedrijfsruimtes in Den Haag. Zowel voor de verbouwing van bestaande ruimtes, als voor nieuwbouw of de aankoop van een bedrijfspand is financiering vanuit FRED een uitkomst. FRED is expliciet geen subsidiepot en heeft een revolverende werking. In een revolverend fonds komt het uitgeleende geld weer terug zodat het opnieuw beschikbaar komt voor nieuwe leningen. Ontdek meer over dit fonds.

Beschikbare leningen voor ondernemers

Samen met 328 gemeenten, 9 provincies en 23 woningcorporaties biedt SVn leningen aan. Deze instanties bepalen ieder voor zich welke oplossingen ze bieden.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Contact opnemen

Ben je ondernemer en heb je een vraag over een lening of fonds? We helpen je graag verder.