Consunpark Breda Transformatie Gebouw Woningen Spelend Kind 2 665X436

Gebouwen transformeren en herontwikkelen

Transformeren en herontwikkelen van gebouwen en gebieden is vaak een langdurige en complexe opgave met meerdere betrokken partijen. Een financieringsoplossing kan helpen om de ontwikkelingen een zetje in de goede richting te geven.

3 redenen om transformeren en herontwikkelen via SVn te financieren

Concrete oplossingen

Financieringsoplossingen met een eigen gekozen risico

Revolverende werking

Beschikbaar gestelde gelden worden opnieuw ingezet voor de doelgroep

SVn verzorgt het proces

Van aanvraag tot beheer van de lening

Steek gebieden en gebouwen in een nieuw jasje

Een agrarisch of binnenstedelijk gebied herontwikkelen, van een fabriek een kantoor maken of een bedrijfspand transformeren tot wooncomplex. Het zijn enkele voorbeelden waar je in je gemeente of provincie mee te maken kunt hebben. Met financieringsoplossingen zet je dit soort grote plannen van ondernemers en andere betrokken partijen in beweging. Zodat leegstaande gebouwen en verloederde gebieden weer plekken worden die de leefbaarheid in je gemeente of provincie bevorderen.

Financieren waar de reguliere markt faalt

Financiële haalbaarheid speelt een belangrijk rol bij het slagen van gebouw- en gebiedstransformaties. Door het ontbreken van financiering kan een project stil komen te liggen of helemaal van de baan zijn. Waar de reguliere markt faalt, heeft SVn een concrete financieringsoplossing. Denk aan een geldlening die gemeenten of provincies aan projectontwikkelaars kunnen bieden om zo de voorfase van hun transformatieproject te financieren. Daarmee bieden we ruimte aan vernieuwende en grensverleggende projecten die anders niet van de grond komen.

Financieringsoplossing op maat

Een financieringsoplossing is maatwerk en moet passen bij de doelgroep die je in je gemeente of provincie wilt bereiken. We bekijken samen hoe een regeling of fonds bijdraagt aan herontwikkeling of transformatie. We kijken niet alleen naar financieel rendement, maar ook naar maatschappelijk belang. Je bepaalt zelf het risicobeleid. Als je dat wilt, nemen we het gehele beheer van de regeling of het fonds uit handen. Zo haal je als gemeente of provincie meer uit je middelen en creëren we samen een aantrekkelijk woon-, werk- en leefmilieu voor je inwoners.

Revolverende werking: uitgeleend geld komt terug naar gemeente of provincie

Het uitgeleende geld komt ook weer terug. Rente en aflossing van de leningen vloeien namelijk terug naar de gemeente of provincie. Dankzij de zogenoemde revolverende werking kan het uitgeleende geld weer gebruikt worden voor nieuwe leningen voor transformatie- of herontwikkelingsprojecten. Veel gemeenten en provincies passen deze bewezen manier van duurzaam financieren bij SVn al toe.

Meer over transformeren
Bekijk hier de informatie voor gebouw- of gebiedseigenaren

Een passende regeling opzetten

Ben je voor je gemeente of provincie op zoek naar een financieringsoplossing? Onze financieringsoplossingen kunnen jou helpen bij uitdagingen in de woon- en leefomgeving. Bekijk onderstaand stappenplan en neem gerust contact op met een van onze relatiemanagers.

Bekijk de stappen
En zet gemakkelijk een nieuwe regeling op