Wij kunnen je niet adviseren over jouw belastingaangifte. Een belastingadviseur of de adviseur die je geholpen heeft bij het afsluiten van de lening kan dat wel.
Jaaropgave
Toelichting op de jaaropgave van jouw lening
Ieder jaar ontvang je van ons een jaaropgave van jouw lening(en) en het bouwdepot, als je die hebt. In deze opgave vind je de stand van jouw lening en bouwdepot. Ook geven wij je een overzicht van de rente. Ben je particulier? Dan heb je deze jaaropgave nodig voor jouw belastingaangifte. Bewaar deze dus goed.
Veelgestelde vragen jaaropgave
Praktische informatie
- Wanneer ontvang ik mijn jaaropgave van 2024?
-
De jaaropgave ontvang je uiterlijk 1 maart 2025. Deze ontvang je per post of kun je downloaden in je portaal wanneer je daarvoor een account hebt aangemaakt. Heb je geen account aangemaakt? Maak dan een account aan via www.svn.nl/aanmaken. Voor vragen over je aangifte verwijzen wij je door naar de belastingdienst. Wij mogen je hierover niet adviseren.
- Hoe ontvang ik mijn jaaropgave?
-
Je ontvangt jouw jaaropgave per post of in jouw MijnSVn-omgeving. Let op: MijnSVn is alleen beschikbaar voor particulieren.
Je kunt jouw jaaropgave altijd opvragen via het contactformulier, of per e-mail via leningenbeheer@svn.nl
- Klopt jouw jaaropgave niet?
-
Het kan lijken alsof je jaaropgave niet klopt omdat wij achteraf incasseren. Hierdoor is de maandtermijn van december niet verwerkt in de jaaropgave. Een voorbeeld: het maandbedrag van december incasseren wij op 1 januari.
Stuur je bevindingen vóór 31 maart 2024 naar leningenbeheer@svn.nl.
- Heb je jouw lening afgelopen jaar bij ons afgesloten?
-
Voor het afsluiten van jouw lening heb je mogelijk kosten gemaakt. In jouw offerte vind je een specificatie van de gemaakte kosten. Deze kosten kunnen mogelijk als aftrekpost worden ingevuld. Jouw offerte is niet zichtbaar in jouw MijnSVn-omgeving. Je kunt deze opvragen het contactformulier, of per e-mail via leningenbeheer@svn.nl.
- Vermelden jullie iets over een eventuele achterstand op de jaaropgave?
-
Wij vermelden op jouw jaaropgave niets over een eventuele achterstand. Je wordt hierover apart geïnformeerd.
Inhoudelijke informatie
- Moet ik de debetrente die op mijn jaaropgave staat vermeld nog betalen?
-
De berekende debetrente is de rente die wij in rekening hebben gebracht. Deze rente is verwerkt in jouw termijnbedrag en is daarmee betaald.
- Wat is vergoede creditrente?
-
Creditrente is de rente die wij over het bedrag in jouw bouwdepot vergoeden. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op je termijnbedrag.
- Ik heb geen declaraties meer, maar nog wel een bedrag in mijn bouwdepot openstaan. Wat nu?
-
Twaalf maanden na het ingaan van je lening wordt het bouwdepot automatisch gesloten. Het restant bedrag wordt in mindering gebracht op je lening. Je krijgt hier bericht over.
- Ik heb een Starterslening, hoe kan het dat de schuld van mijn lening oploopt?
-
De SVn Starterslening is een hypothecaire lening en bestaat uit twee delen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn:
Leningdeel 1: de Starterslening. Dit deel los je tijdens de looptijd annuïtair af. Dit betekent dat je elke maand hetzelfde bedrag betaalt aan aflossing en rente. Dit bedrag wordt ook wel annuïteit genoemd.
Leningdeel 2: de Combinatielening. De Combinatielening loopt tijdens de looptijd op, zolang je de maandlasten voor de beide delen niet kunt betalen.
Meer informatie over de Starterslening vind je op www.svn.nl/starterslening
Belastingaangifte
- Heb je een Combinatielening of Verzilverlening?
-
De rente voor deze lening is niet aftrekbaar van jouw inkomstenbelasting.
- Bij je belastingaangifte wordt soms een RSIN nummer gevraagd
-
Het RSIN nummer van stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten is 805989821.
- Heb je vragen over jouw belastingaangifte?
-
Wij mogen je helaas niet adviseren. Een belastingadviseur of de adviseur die je geholpen heeft bij het afsluiten van de lening kan dat wel.
- Wij sturen informatie over jouw lening ook naar de Belastingdienst
-
Wij zijn verplicht deze informatie door te geven aan de Belastingdienst. Voor particulieren voegt de Belastingdienst deze gegevens toe aan jouw belastingaangifte. Met jouw jaaropgave kun je deze gegevens controleren. Controleer altijd jouw leningdeelnummer. Het is mogelijk dat de naam van jouw leningdeel op je jaaropgave anders is dan de naam op jouw belastingaangifte. Dit maakt niet uit voor jouw aangifte.
Heb je een vraag over jouw jaaropgave?
Wij helpen je graag verder.