Man Hond Woonkamer Bank Ipad 665X436

Je klant wil renoveren of verduurzamen

De (hypothecaire) Stimuleringslening

Met de hypothecaire variant van de SVn Stimuleringslening kunnen mensen hun woning renoveren of verduurzamen. Hieronder vind je meer informatie over de lening, zodat je jouw klant zo goed mogelijk kunt adviseren.

Hoe werkt de Stimuleringslening (hypothecair) precies?

De SVn Stimuleringslening kan ingezet worden voor onderhoud, renovatie, restauratie of verduurzaming van de woning. Wat moet je als adviseur weten over deze lening? We zetten het hieronder op een rijtje. Je kunt ook de productinformatie downloaden.

  • De Stimuleringslening komt in verschillende varianten voor: hypothecair, persoonlijk of zakelijk.
  • De Stimuleringslening in hypothecaire vorm wordt verstrekt voor een looptijd van maximaal dertig jaar.
  • Deze lening is nooit hoger dan het bedrag dat de gemeente of provincie heeft vastgesteld en er wordt via een bouwdepot verstrekt.
  • Iedere gemeente of provincie stelt eigen voorwaarden op voor de looptijd, maar ook voor welke maatregelen gefinancierd mag worden. Je klant vraagt daarom toestemming bij zijn of haar gemeente / provincie. Alleen met een toewijzing kan je klant een lening bij ons aanvragen.
  • Wanneer je klant een aanvraag heeft gedaan, voeren wij een (financiële) toets uit. Hierbij kijken we naar het inkomen. De situatie moet voldoende stabiel zijn om de extra maandlasten van de nieuwe lening, bovenop alle overige lasten, te kunnen dragen. Tevens kijken we ook naar de waarde van de woning. Hierbij houden wij rekening met alle hypothecaire inschrijvingen die al op de woning rusten. En met de inschrijving van de aan te vragen lening.
  • De Stimuleringslening is een annuïtaire lening. Je klant lost tijdens de looptijd annuïtair af waarbij de rente vaststaat, die door de gemeente of provincie is bepaald.
  • Aan het afsluiten van de Hypothecaire Stimuleringslening zijn eenmalige afsluitkosten verbonden, die worden ingehouden op de lening. Ook zijn er mogelijk kosten voor notaris, taxatie en financieel advies die niet inbegrepen zijn en voor de rekening van de klant.
  • De rente en de afsluitkosten zijn meestal fiscaal aftrekbaar. Bekijk hier de laatste rentestanden.

Productinformatie

Lees voordat je klant deze lening aanvraagt, eerst alle voorwaarden hier na. De productspecificaties kunnen wijzigen als gevolg van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en hier kunnen geen rechten aan verleend worden.

Weten wat er in de gemeente van jouw klant beschikbaar is?

Vul de woonplaatszoeker in om de mogelijkheden voor jouw klant te bekijken.

Fout bij het ophalen van de gemeenten. Probeer het later opnieuw.

Bezig met zoeken van leningen …

Fout bij het ophalen van de zoekresultaten. Probeer het later opnieuw.

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden

Er zijn geen leningen gevonden voor {{ loanPurposeLabel }} in gemeente {{ currentMunicipality }}.

{{ currentMunicipality }} biedt wel onderstaande leningen aan:

{{ filteredSearchResults.length }} resultaten gevonden.

{{ formatParticipantSubTitle(participant) }}

Veelgestelde vragen

Hoe berekent SVn of ik de gevraagde lening kan krijgen?

SVn doet een financiële toets om te bepalen voor welk leenbedrag je in aanmerking komt. Daarbij kijken we onder andere naar:

- Het inkomen
- Of je de maandlasten kan betalen
- Of er eventuele schulden of leningen zijn
- De waarde van de woning en/of de waarde van het huis dat verkocht wordt

Goed om te weten is dat de maximale lening nooit hoger kan zijn dan het bedrag dat vermeld staat op de toewijzingsbrief.

Kom ik in aanmerking voor een hypothecaire lening?

Jouw gemeente of provincie bepaalt of je voor een lening in aanmerking komt. Ook bepaalt iedere gemeente of provincie wanneer iemand gebruik mag maken van de lening en voor welke aanpassingen of maatregelen aan de woning dit geldt.

Bekijk alle veelgestelde vragen