Hoe werkt de Stimuleringslening (hypothecair) precies?
De SVn Stimuleringslening kan ingezet worden voor onderhoud, renovatie, restauratie of verduurzaming van de woning. Wat moet je als adviseur weten over de Stimuleringslening (hypothecair) om je klant op weg te helpen? Download hier alle productvoorwaarden of bekijk hieronder de punten die we voor je uitgelicht hebben:
- De Stimuleringslening komt in verschillende varianten voor: hypothecair, persoonlijk of zakelijk.
- De Stimuleringslening in hypothecaire vorm wordt verstrekt voor een looptijd van maximaal dertig jaar.
- Deze lening is nooit hoger dan het bedrag dat de gemeente of provincie heeft vastgesteld en er wordt via een bouwdepot verstrekt.
- Iedere gemeente of provincie stelt eigen voorwaarden op voor de looptijd, maar ook voor welke maatregelen gefinancierd mag worden. Je klant vraagt daarom toestemming bij zijn of haar gemeente / provincie. Alleen met een toewijzing kan je klant een lening bij ons aanvragen.
- Wanneer je klant een aanvraag heeft gedaan, voeren we een (financiële) toets uit. Hierbij kijken wij, naast het inkomen, naar de waarde van de woning. De situatie moet voldoende stabiel zijn om de extra maandlasten van de nieuwe lening, bovenop alle overige lasten, te kunnen dragen.
- De Stimuleringslening is een annuïtaire lening. Je klant lost tijdens de looptijd annuïtair af waarbij de rente vaststaat, die door de gemeente of provincie is bepaald.
- Aan het afsluiten van de Hypothecaire Stimuleringslening zijn eenmalige afsluitkosten verbonden, die worden ingehouden op de lening. Ook zijn er mogelijk kosten voor notaris, taxatie en financieel advies die niet inbegrepen zijn en voor de rekening van de klant.
- De rente en de afsluitkosten zijn meestal fiscaal aftrekbaar. Bekijk hier de laatste rentestanden.
Productinformatie
Lees voordat je klant deze lening aanvraagt, eerst alle voorwaarden hier na. De productspecificaties kunnen wijzigen als gevolg van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en hier kunnen geen rechten aan verleend worden.