TRB Vastgoed Header

Herontwikkeling voormalige schoolgebouwen tot woningen

In de gemeente Almelo transformeert TRB Vastgoed twee voormalige schoolgebouwen naar woningen. De herontwikkeling betekent voor Almelo 35 nieuwe koopwoningen.

Locatie: Almelo & Aadorp
Ontwikkelaar: TRB Vastgoed
35 woningen
Oplevering: 2026

Het gaat om vroegere scholen in Almelo en Aadorp, een dorp tegen Almelo aan. De gemeente Almelo verkocht de gebouwen aan projectontwikkelaar TRB Vastgoed. In Almelo bouwt TRB Vastgoed dertig levensloopbestendige patio koopwoningen. In Aadorp gaat het om vijf grondgebonden koopwoningen. De woningen vallen in het betaalbare segment. Verwacht wordt dat met name de levensloopbestendige woningen gaan bijdragen aan doorstroming in de lokale (koop)woningmarkt. Uiterlijk 2026 zouden de woningen er moeten staan.

Met een lening van de Transformatiefaciliteit kan de ontwikkelaar binnen één financiering beide locaties aankopen en de ontwikkelfase tot aan de start van de bouw brengen. De financiering geeft ruimte in het eigen vermogen, waarmee TRB Vastgoed eventueel andere projecten kan financieren.

Vogelvlucht

Welgelegen in Almelo

Rol voor Transformatiefaciliteit bij herontwikkeling oude schoolgebouwen

Volgens Nico van Est, fondsmanager bij SVn, zijn de projecten een schoolvoorbeeld van hoe de Transformatiefaciliteit een rol kan spelen bij de herontwikkeling van voormalige onderwijsgebouwen. “Nederland kent meerdere van dit soort panden uit de jaren 60 en 70 die inmiddels zijn afgeschreven en bij de gemeente in de verkoop staan. De Transformatiefaciliteit kan projectontwikkelaars financieel helpen bij de aankoop van deze oude scholen en de ontwikkelkosten financieren. Zo kan er op die locaties bijvoorbeeld versneld woningbouw gerealiseerd worden.”

8778 AI 02 20240226[30]

Acacialaan in Aadorp

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in meer informatie over dit project? Klik dan hier verder!

8778 AI 04 20240226[15]

“Deze projecten zijn een schoolvoorbeeld van hoe de Transformatiefaciliteit een rol kan spelen bij de herontwikkeling van voormalige onderwijsgebouwen.”

Nico van Est, fondsmanager bij SVn

Ook samen investeren met maatschappelijke impact?

Duurzaam financieren met hoog maatschappelijk rendement

Investeren met maatschappelijke impact is bijdragen aan het verbeteren van wonen en leven in Nederland. SVn biedt financieringsoplossingen op het gebied van volkshuisvesting, energietransitie en stedelijke vernieuwing. Daarmee maken we plannen van bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties mogelijk die te klein, te arbeidsintensief of te risicovol zijn voor andere financiers. 

Ook samen impact maken
Doe jij mee?