Leningen

Blijverslening

  • Uw woning helemaal afgestemd op uw wensen
  • Verantwoorde financiering voor ouderen
  • Betalen vanuit bouwkrediet, voorschieten niet nodig

Wat is de Blijverslening?

Met de Blijverslening maakt u uw woning levensloopbestendig waardoor u zo lang mogelijk van uw eigen woning geniet. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een slaapkamer of badkamer op de begane grond of aan het verwijderen van drempels.

Misschien moet uw woning geschikt worden gemaakt voor specifieke zorg. Er zijn volop technische snufjes waarmee u uw huis afstemt op uw wensen. Met de Blijverslening financiert u deze aanpassingen aan uw huis en maakt u uw woning klaar voor de toekomst.

De Blijverslening is beschikbaar voor eigenaar-bewoners en huurders. De lening kan hypothecair of consumptief worden afgesloten. Gemeenten bepalen zelf welke vorm(en) ze aanbieden.

Is er een Blijverslening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een Blijverslening. Typ de naam van de gemeente in de zoekbalk om te zien of uw gemeente de Blijverslening voert. Gebruik altijd de naam van de gemeente waarin uw woning staat.

Kom ik in aanmerking voor de Blijverslening?

Voordat u een Blijverslening kunt aanvragen, stelt de gemeente of provincie vast of u voldoet aan de voorwaarden. Denk hierbij aan een leeftijdsgrens en de woonsituatie. Gemeenten en provincies stemmen deze voorwaarden af op hun eigen beleid. De voorwaarden kunnen dus verschillen per gemeente en/of provincie.

!Let op: Niet alle gemeenten en provincies hebben een Blijverslening. Om in aanmerking te komen voor een Blijverslening is het verstandig eerst na te gaan of uw gemeente of provincie de Blijverslening aanbiedt. U vraagt de Blijverslening aan in de gemeente waar uw woning staat.

Blijverslening aanvragen

Gemeenten en provincies helpen u graag uw woning klaar te maken voor de toekomst. Hiermee stimuleren zij inwoners zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Wij (SVn) verzorgen de aanvraagprocedure, de financiële toets en het verstrekken van de lening.