Alle thema's

Verduurzamen

SVn helpt u bij uw energietransitie

Net als jij zien wij de enorme uitdaging waar Nederland voor staat. De energietransitie vraagt om innovatie en grote technische en maatschappelijke veranderingen. Om projecten van de grond te krijgen zijn financieringen nodig. 

U wilt lokaal of regionaal verduurzamen. Flinke stappen maken richting een schoner en milieuvriendelijker klimaat.

Wij hebben veel kennis in huis om u hierbij te helpen. Wij bieden financiële instrumenten om uw inwoners en ondernemers te stimuleren energie te besparen én op te wekken. Zo dragen we samen bij aan de verduurzaming van Nederland.

Laat u ondersteunen met kennis, ervaring én financiële instrumenten

Als overheid heeft u een belangrijke sleutel in handen om woningeigenaren (ook VvE's) en bedrijven te stimuleren over te stappen op schone en hernieuwbare energie. Door het inzetten van onze expertise en instrumenten stimuleert u de energietransitie binnen uw gemeente of provincie.

Met instrumenten op maat helpen we u bij uw klimaatdoelen. Concrete handvatten en financieringsoplossingen die aansluiten bij de wensen en behoeften van uw inwoners en ondernemers. Zo stimuleert u hen om hun woning of bedrijfspand te verduurzamen. De CO2-uitstoot kan op die manier aanzienlijk verminderen. Met onze financieringsvormen biedt u de mogelijkheid zowel energie te besparen als op te wekken. Denk aan energie uit wind, waterkracht, zon en bodem.

Aardgasloze woningen

Het kabinet wil dat er vanaf 2050 geen aardgas meer wordt gebruikt. Gemeenten krijgen daar een belangrijke rol in: nieuwe woningen moeten aardgasvrij zijn, maar ook bestaande huur- en koopwoningen moeten van het gas worden afgekoppeld en aangesloten op andere warmtebronnen. Deze aanpak levert een grote bijdrage aan de verduurzaming en kwaliteitsverbetering van de gebouwde omgeving. Heeft u plannen om een complete wijk aardgasloos te maken? Ook hierbij helpen we u met onze kennis, ervaring en financiële oplossingen.

Financiering via SVn is financieren via een bewezen formule

We beheren verschillende fondsen die bijdragen aan de energietransitie, hierdoor hebben we veel ervaring met duurzame investeringen. Maar u bepaalt zelf, binnen de kaders, de voorwaarden voor de lening. De regie ligt dus in uw handen: u draait zelf aan de knoppen. Wij bieden kennis en advies en nemen u bij de uitvoering van de lening alle zorg uit handen. Hierdoor heeft u er geen omkijken naar. Financiering via SVn is financieren via een bewezen formule. Veel gemeenten doen daarom al mee.

Overweegt u een financiering aan te bieden? U regelt het in drie stappen. Bekijk ons Stappenplan financieringsregeling aanbieden.

Waarom een financiering via SVn?

  • Met onze leningen kiest u voor een oplossing met een laag risico voor u als financier.
  • Subsidies zijn eenmalig; onze financieringsoplossingen zijn daarentegen revolverend.
  • U kunt ervoor kiezen om het geld opnieuw voor deze doelgroep in te zetten.
  • SVn verzorgt de financiële toets om te bepalen of de aanvrager in aanmerking komt voor een lening en bepaalt de definitieve hoogte van de lening.

Heeft uw inwoner behoefte aan advies?

We kunnen niet adviseren welke financieringsoplossing het meest geschikt is voor de klant. Wil uw inwoner graag advies? Dan is het verstandig advies in te winnen bij een erkend financieel adviseur.

Meer weten over onze oplossingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze relatiemanagers via 088 253 9555. Zij vertellen u er graag meer over.

Neem contact op met onze relatiemanagers

Nieuws

Nieuws / 29-03-2023

5 tips voor VvE’s die willen besparen

LEES MEER
Nieuws / 29-03-2023

Hoe financier je een thuisbatterij?

LEES MEER
Nieuws / 30-08-2021

Fonds Wonen in Westerkwartier (Groningen)

LEES MEER
Bekijk alle NIEUWSBERICHTEN