Alle thema's

Eerste koopwoning

Help koopstarters verder op de woningmarkt

Voor starters op de woningmarkt is het niet makkelijk om een eerste woning te kopen. Het aanbod daalt, de prijzen stijgen en particuliere beleggers zijn een serieuze concurrent.

Om deze koopstarters (vaak jongeren) te helpen, kunt u hen een leningen op maat bieden. Hiermee komt het kopen van een eerste woning voor hen een stap dichterbij.

Investeer in de toekomst van uw gemeente

De toekomst van uw gemeente ligt voor een groot deel in handen van de jongeren die er wonen en werken. En juist de positie van de starter is er met de strengere financieringseisen niet beter op geworden. Als de hypotheekrente weer gaat stijgen, wordt het vinden en financieren van een passende koopwoning voor deze doelgroep extra lastig. Sociale huur is niet altijd mogelijk en de huren in de vrije sector liggen vaak hoger dan de maandlast van een hypotheek. Om starters op de woningmarkt tóch verder te helpen, kunnen gemeenten lokaal beleid voor starters ontwikkelen, waar ook leningen voor deze doelgroep onderdeel van uit kunnen maken.  

Stimuleer de gewenste ontwikkeling op de woningmarkt

Voor een koopstarter is het bedrag dat hij maximaal kan lenen bij de bank vaak te laag. Een aanvullende lening via SVn maakt een geschikte eerste koopwoning wél mogelijk.

Financiering via SVn is financieren via een bewezen formule

Als gemeente kunt u, samen met SVn, een belangrijke rol spelen voor koopstarters én voor de gewenste ontwikkeling op uw woningmarkt. Met financieringsoplossingen waarmee u de mogelijkheden van koopstarters in uw gemeenten verruimt. Overweegt u een financiering aan te bieden? U regelt het in drie stappen. Bekijk ons Stappenplan financieringsregeling aanbieden.

Waarom een financiering via SVn?

  • Met onze leningen kiest u voor een oplossing met een laag risico voor u als financier.
  • Subsidies zijn eenmalig; onze financieringsoplossingen zijn daarentegen revolverend.
  • U kunt ervoor kiezen om het geld opnieuw voor deze doelgroep in te zetten.
  • SVn verzorgt de financiële toets om te bepalen of de aanvrager in aanmerking komt voor een lening en bepaalt de definitieve hoogte van de lening.

Heeft uw inwoner behoefte aan advies?

We kunnen niet adviseren welke financieringsoplossing het meest geschikt is voor de klant. Wil uw inwoner graag advies? Dan is het verstandig advies in te winnen bij een erkend financieel adviseur.

Meer weten over onze oplossingen?

Neem vrijblijvend contact op met onze relatiemanagers via 088 253 9555. Zij vertellen u er graag meer over.

Neem contact op met onze relatiemanagers

Nieuws

Nieuws / 30-08-2021

Fonds Wonen in Westerkwartier (Groningen)

LEES MEER
Starterslening SVn
Nieuws / 25-08-2021

Platform Woonstarters: nog een paar weken live

LEES MEER
Starters op de woningmarkt
Nieuws / 18-08-2021

Grote krapte en forse prijsstijgingen op koopwoningmarkt houden aan

LEES MEER
Bekijk alle NIEUWSBERICHTEN