Fondsen

Energiefonds Den Haag (ED)

Het Energiefonds Den Haag, ED, is een initiatief van de gemeente Den Haag en ondersteunt duurzame energieprojecten in de Haagse stad en in de provincie Zuid-Holland. ED is gericht op hernieuwbare energiebronnen die bijdragen aan een klimaatneutraal Zuid-Holland in 2040. Projecten die voor een lening in aanmerking komen maken geen gebruik van fossiele brandstoffen en zijn gericht op het terugdringen van CO2-uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van aardwarmte in plaats van aardgas of het gebruik van bio-massa.

Het duurzame karakter van ED

ED heeft een revolverende werking. Dit betekent dat de betaalde rente en aflossing terugstromen in het fonds. Het geld komt op die manier opnieuw beschikbaar voor nieuwe leningen. Zo kan ED met hetzelfde geld meerdere projecten financieel ondersteunen.

Betrokken partijen

Het Energiefonds Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag en is mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). ED behoort samen met het Haagse fonds FRED en het Rotterdamse fonds SOFIE tot de succesvolle JESSICA fondsen. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is fondsmanager van deze JESSICA fondsen.

Meer weten over ED en zien aan welke projecten ED al heeft bijgedragen? Bezoek dan: https://www.eddenhaag.eu.

ED investeert in uw toekomst

Nico van Est

Fondsmanager

Nieuws / 29-01-2020

Samenwerking Invest-NL en Regionale Energiefondsen

Aardwarmte
Nieuws / 29-11-2018

Zes vragen over Aardwarmte Vogelaer