Ijsselcentrale Zwolle Header Afbeelding

Reales bouwt duurzame woonwijk op voormalig IJsselcentrale-terrein

Projectontwikkelaar Reales transformeert het voormalige IJsselcentrale-terrein in Zwolle tot een unieke woonwijk. Op deze locatie, direct aan de IJssel, komen vijfhonderd koop- en huurwoningen. De wijk wordt een mix van huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen, met een sterke verbinding met de natuur.

Reales speelt in op de ambities van de gemeente Zwolle om hoogwaardige, duurzame woningbouw toe te voegen aan de stad. De wijk met vijfhonderd woningen wordt een mix van huur- en koopwoningen in de sociale, middeldure en vrije sector. Het worden kleinschalige buurtjes met zowel grondgebonden woningen als appartementen. Daarvan valt 70% in het betaalbare segment.

Transformatiefaciliteit als drijvende kracht 

Reales maakt gebruik van de Transformatiefaciliteit om dit project te financieren. “We kennen de Transformatiefaciliteit al langer”, zegt Marc Snijders, directeur van Reales. “We financierden er al eerder woningbouwprojecten mee. Er is geen andere partij die het aandurft om projecten in de risicovolle ontwikkelfase te financieren.”