Magis Real Estate Quote 2

Kantoorpand maakt plaats voor betaalbare huurappartementen voor starters en PhD-studenten

Op de plek van een verouderd en nagenoeg leeg kantoorpand in een woonwijk in Wageningen verrijst eind 2027 een appartementencomplex. Hier komen 80 betaalbare huurappartementen voor starters en PhD-studenten van de Universiteit van Wageningen.

Om de woningbouw te realiseren, moet eerst het kantoor tegen de vlakte. Daarna bouwt projectontwikkelaar Magis Real Estate de woningen; 54 sociale huur en 26 middenhuur, in oppervlakte variërend van 35 tot 55 vierkante meter. Robin Zweers vertelt: “Het project is bedoeld voor eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens. We vinden het leuk om specifieke doelgroepen in een gebouw te huisvesten, om zo gelijkgestemden bij elkaar te brengen. Maar we hanteren geen strenge selectiecriteria, dus als een ouder stel graag in een van de appartementen wil wonen, dan kan dat ook.”

Transformatiefaciliteit helpt met financiering van twee projecten

Voor een ontstane financieringsbehoefte klopte de ontwikkelaar bij de Transformatiefaciliteit aan. Met de financiering kan de projectontwikkelaar een deel van zijn eigen vermogen vrijmaken voor een project in Tilburg. Daarmee helpt de Transformatiefaciliteit ook dit project met 531 betaalbare woningen versneld richting de afrondingsfase.