Vrouw Bank Salontafel Ipad 665X436

Je gemeente of provincie om toestemming vragen

Een lening aanvragen: de toewijzing

Om een lening bij SVn aan te vragen, heb je toestemming nodig van je gemeente of provincie. Dat noemen we een toewijzing.

Je leent via SVn geld van je gemeente of provincie

Voor een lening bij SVn heb je vaak eerst toestemming nodig van de gemeente of provincie waarin je bedrijf gevestigd is. Dit is het geval wanneer het geld dat je leent van je gemeente of provincie is. SVn verstrekt de lening dan namens hen. De gemeente of provincie bekijkt of je bedrijf aan de voorwaarden van de lening voldoet. De toestemming die je krijgt, noemen we de toewijzing. Zonder toewijzing kun je de aanvraag voor een lening bij SVn niet starten.

 

Aanvraagproces voor een lening bij SVn

 • Doel voor ogen

  Bedenk eerst wáár je geld voor nodig hebt.
 • Wat heb je hiervoor nodig

  Als je weet wát je wilt, schat dan in hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Het bedrag dat je wilt lenen en in hoeveel jaar je dat gaat terugbetalen, bepalen onder andere het type lening.
 • Bekijk het aanbod in jouw gemeente of provincie

  SVn werkt samen met gemeenten en provincies. Op svn.nl zie je welke leningen jouw gemeente of provincie aanbiedt.
 • Staat er een interessante lening voor je bij?

  Vraag dan om toestemming bij je gemeente of provincie. Zij bepalen of je aan de voorwaarden voor een lening voldoet. Als dat zo is, krijg je een zogenoemde toewijzingsbrief. Dit betekent nog niet dat je de lening krijgt. SVn bekijkt of de financiële situatie het toelaat om geld te lenen.
 • Start je leenaanvraag bij SVn

  Op svn.nl kun je het aanvraagformulier voor de aanvraag van de lening vinden.
 • Aanleveren van de benodigde documenten

  Om je aanvraag te beoordelen, vraagt SVn om een aantal documenten. Deze documenten lever je samen met het aanvraagformulier aan. Het verschilt per lening wanneer je een reactie krijgt.


Iedere lening is uniek

Bovenstaand proces geldt voor iedere aanvraag. Voor iedere lening kunnen de vervolgstappen en de voorwaarden verschillen. Wil je weten hoe het precies zit voor jouw lening? Bekijk het op de overzichtspagina.

Kom ik in aanmerking voor een lening?

SVn werkt samen met gemeenten en provincies. Op svn.nl/leningzoeker zie je welke leningen jouw gemeente of provincie aanbiedt. Staat er een lening bij die bij jouw situatie past? Maak dan een proefberekening. Mag je volgens deze berekening geld lenen? Vraag dan om toestemming bij je gemeente of provincie. Zij bepalen of je aan de voorwaarden voor een lening voldoet. Als dat zo is, krijg je een zogenoemde toewijzingsbrief. Dit betekent nog niet dat je de lening krijgt. SVn bekijkt of je financiële situatie het toelaat om geld te lenen.

Welke leningen worden er aangeboden in mijn gemeente?

Omdat het aanbod per gemeente verschilt hebben we een tool ontwikkeld waarin je na het intoetsen van je gemeente en doel meteen een overzicht krijgt wat er allemaal in jouw gemeente kan. 

Op svn.nl/leningzoeker kan je jouw gegevens invullen. 

Bekijk alle veelgestelde vragen