Nieuws

Nieuws / 21-11-2018

SVn stopt met het aanbieden van de Restschuldlening

SVn stopt per direct met het aanbieden van de Restschuldlening. Restschuldfinanciering is per 1 januari 2018 niet meer fiscaal aftrekbaar, dus is de lening minder aantrekkelijk voor eigenaar-bewoners met een restschuld.

De Restschuldlening werd in 2015 geïntroduceerd. Met de Restschuldlening, die SVn samen met gemeenten ontwikkelde, kon de restschuld als tweede hypotheek uit een gemeentelijk of provinciaal fonds worden gefinancierd.

De Restschuldlening speelde in op de fiscale restschuldregeling van de Belastingdienst. Deze regeling werd in 2012 ingevoerd om eigenaar-bewoners die hun huis met verlies verkopen een steuntje in de rug te geven. Wie voor de restschuld een aparte lening afsloot, kon de betaalde rente en financieringskosten maximaal 15 jaar na de verkoopdatum aftrekken van de belastingen.

 

Regeling restschuld verdwijnt

Restschuldfinanciering is per 1 januari 2018 niet meer fiscaal aftrekbaar. De Restschuldlening is vanaf dat moment geen aantrekkelijke optie meer voor eigenaar-bewoners met een restschuld. Daarom wordt de Restschuldlening uit het assortiment gehaald. 

Restschuldlening SVn logo