Propositie marketeer

SVn wil méér maatschappelijke impact creëren en is daarom op zoek naar collega’s die ons hierbij gaan helpen én versterken. Voor het ontwikkelteam zijn we daarom hard op zoek naar een

Propositie marketeer

Developer met marketing expertise

Wie zijn wij?

SVn is een onafhankelijke financiële instelling zonder winstoogmerk. SVn staat voor duurzaam financieren met een hoog maatschappelijk rendement. We hebben een goede reputatie en netwerk bij nationale, provinciale en gemeentelijke overheden en marktpartijen. Door de juiste marketing & communicatie middelen in te zetten zorgen wij samen met deze partners dat we particulieren en bedrijven bereiken.

Dagelijks werken ruim 120 collega’s met enthousiasme aan maatschappelijke uitdagingen in de gebouwde omgeving, zoals de verduurzaming van Nederland en de woningmarkt. Wij bieden financieringsoplossingen met maatschappelijke impact. We doen dat samen met gemeenten, andere overheden en overige partners. Je kent ons onder meer van de Starterslening, het BNG Duurzaamheidsfonds en de Europese JESSICA fondsen. Ook bieden we bijvoorbeeld financieringsoplossingen voor woningcoöperaties, hebben we samen met NHG aan een garantieregeling voor kleine VVE’s gelanceerd en zijn we fondsmanager van het realisatiefonds, een samenwerking met EnergieSamen, ASN, Triodos en Rabobank. Onze belangrijkste werkterreinen zijn volkshuisvesting, energietransitie en stedelijke vernieuwing. Bekijk ons verhaal op deze link.

Wat ga je doen?

Vanuit je functie als Propositie Marketeer heb je een rol in het ontwikkelteam dat bestaat uit tien collega’s. Jij brengt jouw marketingexpertise in dit team. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de businessontwikkeling, van marktverkenning tot productlancering. Jullie doel is te komen tot nieuwe financieringsoplossingen op het gebied van volkshuisvesting, verduurzaming of stedelijke vernieuwing, al dan niet in co-creatie met (nationale, provinciale en gemeentelijke) overheden en marktpartijen.

Het ontwikkelteam is een nieuw multidisciplinair team dat volgens de innovatiefunnel en scrum methode werkt. Het team bestaat uit een productowner, een scrummaster en acht tot tien developers met expertise op het gebied van financiers en doelgroepen, van financiële fondsen en regelingen, van geldgevers en geldnemers marketing en van governance en realisatie. Met dit team willen we vanuit klantwensen innovatie versnellen en het aanbod van nieuwe producten en diensten vergroten. Op deze manier willen we voor méér impact zorgen.

De belangrijkste verantwoordelijkheden van het ontwikkelteam zijn:

 • Onderzoeken en vertalen van de klantwens naar concrete financiële oplossingen
 • Snel schakelen met de andere teams binnen SVn (o.a. Juridische Zaken & Compliance, Operations)
 • Bewaken dat de oplossingen werkelijk worden aangeboden en waargemaakt richting de klant
 • Van begin tot eind een goede en gedegen uitvoering van het ontwikkelproject

Alle ontwikkelteam leden maken eveneens onderdeel uit van een functioneel (lijn)team. De functie van Propositie Marketeer valt onder het lijnteam Marketing & Communicatie team dat bestaat uit zes collega’s. Je werkt ongeveer 80% van je tijd in het ontwikkelteam. De overige 20% van je tijd werk je samen met je lijnteam aan de ontwikkeling van je vakkennis.

Wie ben jij?

Uiteraard heb je affiniteit met de maatschappelijke vraagstukken waar SVn zich op richt. Je gelooft in de kracht van financiering om maatschappelijke impact te maken. Je bent een ervaren marketeer en bent bekend met en gewend om te werken in een team gericht op innovatie en productontwikkeling, bijvoorbeeld door gebruik te maken van innovatiefunnels.

Je hebt een heldere visie op klantbeleving en hebt een drive om resultaat neer te zetten. Daarbij werk je graag samen en wil je dat het ontwikkelteam het goed doet. Je hebt overzicht over het grotere geheel en weet koers te houden. Klantgericht denken is jouw tweede natuur. Netwerken zit in je bloed en je gaat altijd voor het beste resultaat voor de klant en alle betrokken partijen.

Je hebt ervaring of affiniteit met:

 • In co-creatie uitwerken van proposities met de klant en relevante stakeholders, bijv. in klantpanels en klantonderzoek
 • Doorvertalen van klantwensen naar waardevolle proposities
 • Vertalen en verbinden van de klantbehoefte met het financieel en kredietbeleid van SVn
 • Volgen van relevante ontwikkelingen in de markt en de politiek
 • Inzichtelijk maken en vermarkten van onderscheidend vermogen van SVn
 • Op een passende manier introduceren van nieuwe proposities en producten
 • Bepalen en ontwikkelen van de gewenste communicatiestrategieën in samenwerking met een communicatiespecialist

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 tot 7 jaar relevante werkervaring als marketeer
 • Bewezen succesvolle ervaring op gebied van propositieontwikkeling
 • Kennis van moderne digitale marketingmethodes, klantreizen en innovatie
 • Ervaring of affiniteit met het werken in een Agile of Scrum team
 • Gericht op samenwerken
 • Klantgericht denken is tweede natuur
 • Analytisch sterk

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie of andere zaken kun je contact opnemen met Bastiaan Overmars, manager Marketing & Relatiemanagement tel. 06-57248827 of met Bertine van Dijk, HR manager tel. 06-82679895.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail je motivatie en CV naar humanresources@svn.nl.