Het verhaal van Peter en Yelida

'Door de Starterslening hebben Peter en Yelida eindelijk rust en een garage'

Vanuit het hart van Groningen zijn Peter Hofhuis en zijn vriendin Yelida Perez naar een wijk meer uit het centrum van de stad verhuisd. “We woonden in een appartement dat uitkeek op het casino. Als je daar ’s avonds de hond uitliet kwam je alleen maar dronken mensen tegen die allerlei onzin naar je schreeuwden.”

Het stel wilde onder meer daarom in een rustigere buurt wonen. En het is belangrijk voor ze om nu in een echt huis te wonen en niet meer in een appartement. “We wilden iets voor de toekomst. Doordat ik een vaste baan heb en mijn vriendin niet, heb ik het huis alleen gekocht. Daarom hadden we de Starterslening nodig.”

Een must voor Peter was een garage bij de woning. “Dat bleek heel lastig, want veel huizen die in onze prijsklasse vielen hadden geen garage.” Tot het huis waar ze nu in wonen. Met een maximale Starterslening van € 30.000,- kon het stel dit hoekhuis financieren. “Dit huis is echt een verbetering ten opzichte van waar we vandaan komen. Dat was ook noodzakelijk. Als het geen verbetering was geweest, hadden we net zo goed in dat appartement kunnen blijven wonen. Maar hier hebben we een ruime tuin, een garage waarin ik mijn motor kan zetten en genoeg slaapkamers om ooit een gezin te starten.”

Genoeg slaapkamers om een gezin te starten.

    1. Een huis koop je niet voor even: let bij het zoeken van een woning goed op de buurt waar je gaat wonen, want je zit er wel een tijdje.
    2. Verdiep je goed in de materie zodat je, als je een hypotheekadviseur hebt, weet waar hij/zij het over heeft.

Starterslening

Een huis kopen dat onbereikbaar lijkt. Met de Starterslening leent u op een verantwoorde manier nét dat beetje extra waardoor u uw eerste droomhuis toch kunt kopen.

Lees verder