Het verhaal van Bart

'Dankzij de Starterslening kocht ik een huis waar ik zo in kon'

Bart Ackermans woonde op een kamer in het centrum van Apeldoorn. Toen hij op zijn werk een vast contract kreeg, vond hij dat het tijd werd voor een eigen woning. Hij zocht hij op Funda naar een leuk huis en zag daar dat hij zijn eerste koopwoning kon financieren met behulp van de Starterslening.

Bart: “Ik was eerst bezig met een huis in Kerschoten, een kaal appartement. Daar moest vreselijk veel aan gebeuren, er zat niet eens een keuken in. Het liefst wilde ik een huis waar ik zo in kon. Maar ik kon net niet genoeg lenen bij de bank om een woning plus verbouwing te financieren. De Starterslening kende ik al wel een beetje en daar heb ik me toen verder in verdiept. Toen vond ik dit huis in De Maten dat ik met behulp van de Starterslening kon kopen. Een goed geïsoleerd huis met kunststof kozijnen, een mooie keuken en een nieuw dak. Ik heb gelukkig maar weinig hoeven doen. Alleen boven moest ik schilderen en wat behang van de muren halen. Zonder Starterslening was was ik € 2600,- tekort gekomen.”

Intussen heeft Bart 12 zonnepanelen laten plaatsen. Bart: “ Door die zonnepanelen wordt mijn woning meer waard. En ik ben nog niet klaar hoor! Over 10 jaar ga ik de keuken en badkamer vernieuwen. Ik blijf lekker investeren in dit huis”.

Zonder Starterslening was was ik € 2600,- tekort gekomen.

    De tips van Bart:

    1. Kijk goed naar je huidige situatie als je een woning gaat kopen: wat zijn je inkomsten op dít moment en wat zijn je huidige uitgaven?
    2. Kijk bij het zoeken op Funda naar woningen die je met een Starterslening kunt kopen.

Starterslening

Een huis kopen dat onbereikbaar lijkt. Met de Starterslening leent u op een verantwoorde manier nét dat beetje extra waardoor u uw eerste droomhuis toch kunt kopen.

Lees verder