Fondsen

Energietransitiefonds Rotterdam

Het Energietransitiefonds Rotterdam geeft leningen aan duurzame projecten van bedrijven, bewoners en organisaties in Rotterdam. Rotterdammers kunnen onder meer hun woning, appartement of bedrijfspand energiezuiniger en duurzamer maken. Zo is ook jouw woning of bedrijf klaar voor de toekomst!

Vier soorten leningen

Het Energietransitiefonds Rotterdam financiert energiebesparende en woning- of gebouwverbeterende maatregelen. Deze projecten moeten de uitstoot van CO2 verminderen, woningen en bedrijfspanden verduurzamen en optimaliseren, de luchtkwaliteit verbeteren en het gebruik van fossiele grondstoffen verminderen. Het Energietransitiefonds Rotterdam wordt beheerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Dat betekent dat SVn de lening verstrekt, beheert en administreert. De lening wordt beschikbaar gesteld via ene bouwdepot.

Is er een Energietransitielening voor mij?

Vast wel! Het Energietransitiefonds bestaat momenteel uit vier onderdelen. De volgende Rotterdammers kunnen een Energietransitielening aanvragen:

  • Eigenaar-bewoners en verhuurders van maximaal drie woningen. Deze lening biedt de mogelijkheid om woningverbetering te combineren met verduurzaming. Dit leidt tot lagere energiekosten, meer wooncomfort en het behoud van de woningwaarde.
  • Kleine en grote Verenigingen van Eigenaars (VvE’s). Ook deze lening biedt de mogelijkheid om woningverbetering te combineren met verduurzaming.
  • Ondernemers en Maatschappelijke organisaties zoals verenigingen, scholen en kerken.

Meer informatie

Bekijk de pagina van Energietransitiefonds Rotterdam, voor meer informatie over de verschillende leningen voor woningeigenaren en verhuurders, kleine en grote VvE's, ondernemers en maatschappelijke organisaties.