Nieuws

BNG Duurzaamheidsfonds financiert eerste projecten
NIEUWS / 22-11-2018

BNG Duurzaamheidsfonds financiert eerste projecten

Elektrische oplaadpleinen door heel Nederland, biomassa cv-centrales voor zwembaden in Groningen en een verduurzaamd appartementencomplex in Den Helder: de eerste drie duurzame projecten, die met financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds kunnen worden gerealiseerd zijn een feit. Met nog vele projecten in de pijplijn, gaat het goed met het eerder dit jaar gestarte fonds, dat zich richt op de verduurzaming van Nederland. Bestuurder Pieter Oppermann van het BNG Duurzaamheidsfonds is trots: ‘’Nu de eerste projecten binnen een jaar van de grond zijn, kijken we vol verwachting naar 2019.’’

Hoe komt de starter in een nieuwbouwwoning terecht?
NIEUWS / 14-11-2018

Hoe komt de starter in een nieuwbouwwoning terecht?

Woningen bijbouwen zou druk van de vraag naar woningen nemen. Maar hoe verovert de starter een nieuwbouwstulpje? Wethouders Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn en Maks van Middelkoop van de gemeente Zederik vertellen.

Filteren op:
Koopwoningmarkt blijkt ondanks herstel verre van gezond
NIEUWS / 12-11-2018

Koopwoningmarkt blijkt ondanks herstel verre van gezond

De nadelige gevolgen van de crisis in de periode 2008-2013 lijken inmiddels volledig weggewerkt te zijn, uitgaande van de meest recente gegevens over betalingsachterstanden op hypotheken, de door de NHG uitbetaalde verliesdeclaraties en het aantal executieverkopen van woningen. Hetzelfde geldt grotendeels voor de restschuldproblematiek als gevolg van de aanhoudende koopprijsstijgingen. Toch blijkt de koopwoningmarkt verre van gezond.

Sessie: Senior zoekt financiering voor woonwens
NIEUWS / 01-11-2018

Sessie: Senior zoekt financiering voor woonwens

De overheid stimuleert dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen met relatief weinig zorg, is het idee. Twee jaar geleden werd daarom de Blijverslening van SVn geïntroduceerd. Daarmee kunnen een gemeenten of provincies langer zelfstandig thuis wonen stimuleren. Wat hebben we geleerd van twee jaar Blijverslening?

Blog: Verduurzamen lukt alleen als we het samen doen
NIEUWS / 31-10-2018

Blog: Verduurzamen lukt alleen als we het samen doen

Woningen en gebouwen worden wijk voor wijk verduurzaamd. Dat komt in het Klimaatakkoord te staan, zoveel is zeker. Gemeenten moeten daarbij het voortouw nemen. Zij kunnen dat echter niet alleen. Zonder hulp van netbeheerders en marktpartijen is het moeilijk om de klimaatdoelen te halen.