Lid Raad van Toezicht

SVn bestaat 25 jaar en sinds haar start heeft SVn zich ontwikkeld van een maatschappelijk betrokken uitvoeringsorganisatie naar een maatschappelijk betrokken uitvoerings-, advies- én fondsmanagement-organisatie. De rode draad is dat SVn financieringen verstrekt waar stimulering op het gebied van volkshuisvesting, energietransitie en stedelijke vernieuwing vanuit de overheid gewenst is en waar investeringen maatschappelijke impact hebben. SVn werkt aan maatschappelijke opgaven en is daar waar commerciële geldverstrekkers geen of onvoldoende financieringsoplossingen bieden. SVn is daarmee een belangrijke partij ‘middenin het front’.

SVn is innovatief en wordt gezien als gedegen en betrouwbaar. Met haar maatschappelijke insteek ontwikkelt SVn oplossingen om een maatschappelijk gewenste ontwikkeling op gang te brengen, te versnellen of te stimuleren. Zo speelt SVn een rol waar verduurzaming gewenst is, woningen moeten worden verbeterd, gebieden ontwikkeld of waar toegang tot de woningmarkt en financiering voor bepaalde doelgroepen gestimuleerd moet worden. Niet alleen voor de starter maar ook voor de oudere die zelfstandig wil blijven wonen.

Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) zoekt een

Lid Raad van Toezicht

met een profiel in openbaar bestuur

Naast de algemene profielkenmerken voor de leden van de Raad van Toezicht bij SVn gelden de volgende eisen:

Ervaren openbaar bestuurder met een profiel als volgt:

  • een generalist met strategische focus;
  • beschikkend over een sterk (landelijk/politiek) netwerk wat relevant is voor SVn;
  • bevlogenheid met en aantoonbare kennis van de maatschappelijke terreinen van SVn, zoals volkshuisvesting en wonen en/of duurzaamheid;
  • kennis van governance, compliance, bedrijfsintegriteit;
  • kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder de Wet Financieel Toezicht;
  • bekend met het door AFM uitgevoerde wettelijke toezicht of financiële instellingen;
  • juridische kennis en ervaring zijn een pré;
  • bereidheid tot vice voorzitterschap RvT en voorzitterschap Remuneratiecommissie

Reageren?

De wervingsprocedure is door ons uitbesteed aan NR Governance. Op de website van NR Governance vindt u meer informatie over deze vacature en kunt u een uitgebreid functieprofiel downloaden.