Investeringen Stadshavens Ontwikkelingsfonds (SOFIE)

SOFIE draagt bij aan de revitalisering van het Stadshavengebied in Rotterdam door kansrijke projecten (mede) te financieren. Gelden uit SOFIE zijn bedoeld voor belangrijke investeringen in het gebied tussen de Erasmusbrug en de Beneluxtunnel. Deze projecten zijn mede gefinancierd met steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie.

SOFIE groot

Floating-Farm-Logo

Floating Farm is een innovatief project waar SOFIE een lening verstrekt en aandelenparticipatie neemt in een drijvend melkveebedrijf in de Merwehaven. 

copy-logo-warmtebedrijfrotterdam

Warmtebedrijf Rotterdam doet onderzoek naar ketenoptimalisatie van warmte-aanbod in Stadshavensgebied in Rotterdam. Het onderzoek is mogelijk dankzij een lening van SOFIE. 

Rainmaker logoRainmaker maakt innovatieve windmolens die condens of vervuild water omzetten in drinkwater. Met behulp van een lening vanuit SOFIE is het inrichten van de productiehal deels betaald.

Stichting Handelscompagnie Sluisjesdijk

De Stichting Handelscompagnie Sluisjesdijk werkt aan de ontwikkeling van de voormalige RET-remise. Het project, waaraan leerwerktrajecten zijn gekoppeld, is mogelijk dankzij een lening van SOFIE. 

logo_maskerade-png

Maskerade is een door Van der Breggen architecten ontwikkelde bouwmethode waarbij biobased materialen worden gebruikt. SOFIE heeft een lening verstrekt aan de inititiafnemers. 

Speelstad Rotterdam

Speelstad Rotterdam is een attractiepark op het AVR-terrein. SOFIE verstrekt een lening voor de transformatie, waarbij gebruikgemaakt wordt van staal en beton uit de voormalige centrale.

MgAubel

SOFIE heeft aan MgAubel een lening verstrekt voor de vestiging op het voormalige RDM-terrein in Rotterdam. MgAubel ontwikkelt en produceert een innovatief composiet dat onder meer kan worden toegepast in de weg- en waterbouw.