Fondsen

Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag

Kleine Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Den Haag kunnen een lening aanvragen voor het uitvoeren van duurzaam woningonderhoud. Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag draagt bij aan kwaliteitsverbetering van woningen en het besparen op de energiekosten.

Mede mogelijk gemaakt door Europa

Het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag is een initiatief van de gemeente Den Haag en wordt mede mogelijk gemaakt door geld vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). In totaal is er 8 miljoen euro beschikbaar in het fonds.

SVn logo

Een lening voor kleine VvE’s

De leningen die verstrekt worden uit het Duurzaamheidsfonds VvE’s Den Haag zijn bedoeld voor VvE’s met minder dan 10 appartementen. Er kan minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000 per appartement geleend worden. Maximaal 50 % van het geleende bedrag kan besteed worden aan regulier onderhoud. Minimaal 50 % van de lening moet in duurzame maatregelen gestoken worden. Afhankelijk van het bedrag kan de lening terugbetaald worden in 10 of 15 jaar.

Goed georganiseerde VvE’s

Om als VvE in aanmerking te komen voor een lening moet de VvE goed georganiseerd zijn. Dat betekent dat onder andere dat de appartementseigenaren jaarlijks vergaderen, reserveren voor  toekomstig onderhoud en dat het financiële beheer van de VvE op orde is.

Een lening aanvragen

Het aanvragen van een lening start bij de VvE-balie. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar vvebalie@denhaag.nl of bellen naar de VvE-balie (070-3533281). Bekijk het stappenplan en de voorwaarden waar uw aanvraag aan moet voldoen.

Rente

De actuele rentetarieven vindt u op de rentepagina.

Alle documenten op een rij

Klachtenprocedure

Als u een klacht heeft, is het belangrijk dat u onze klachtenprocedure volgt. Hier leest u hoe de klachtenprocedure in zijn werk gaat.

Blog: Onderhoud verkoopt!
Nieuws / 2018-12-12

Blog: Onderhoud verkoopt!

8 vragen over verduurzamen van VvE’s
Nieuws / 2018-05-30

8 vragen over verduurzamen van VvE’s