Nieuws

Nieuws / 25-08-2021

Doe mee met de Nationale Isolatieweken!

Van 27 september tot en met 10 oktober 2021 vinden de Nationale Isolatieweken plaats. Tijdens deze actieperiode organiseren diverse Klimaatpartners van de Iedereendoetwat-campagne activiteiten rondom het thema woningisolatie. Perfect qua timing, want vanaf eind september denken veel mensen na over de naderende winter en het winterklaar maken van hun woning.

De lokale events zijn gericht op het inspireren en activeren van bewoners om hun woning te isoleren met no-regret maatregelen. Denk aan isolatiedemonstraties bij de bouwmarkt, koffie bij een slimme buur, inloopdagen voor financieel advies, buren- of wijkacties, delen van ervaringsverhalen etc. Voor startende denkers op het gebied van woningisolatie moet het aantrekkelijk en laagdrempelig zijn om deel te nemen aan een event. Dit kan fysiek of online.

Haakt uw gemeente of organisatie ook aan?

De Nationale Isolatieweken vormen een perfecte aanhaker voor een gemeente, provincie of energieloket. Om dat extra makkelijk te maken biedt het actiecomité deelnemers divers campagnemateriaal aan, waaronder een logo, flyer en online banners. Klik hier om alvast een kijkje te nemen. De komende weken wordt het campagnemateriaal verder uitgebreid. Begin september gaat de actiewebsite www.nationaleisolatieweken.nl live.

Noteer de week alvast op uw communicatiekalender. Organiseer iets tofs en communiceer ook over de ondersteuning die de gemeente of provincie biedt als mensen gaan verduurzamen. Zoals de financiële mogelijkheden via SVn. Voor de invulling van uw event kunt u ook samenwerken met een of meerdere Klimaatpartners die deelnemen aan de actie.

Laat het ons weten

Meld uw evenement aan bij en bij het actiecomité van de Nationale Isolatieweken via annette.vanwillige@comcon.nl. Annette van Willige verzorgt de content van de actiewebsite en brengt deelnemers die op zoek zijn naar een samenwerking met elkaar in contact.

De Nationale Isolatieweken worden mogelijk gemaakt door Klimaatpartners van Iedereendoetwat. Onder andere De Hypotheekshop, Doe het zelf. Doe het duurzaam! (waaronder Bauhaus, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei en Praxis), Pluimers Isolatie, Stichting HIER/SlimmeBuur, SVn, Takkenkamp Groep, VENIN en Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.