Business Developer

SVn wil méér maatschappelijke impact creëren en is daarom op zoek naar collega’s die ons hierbij gaan helpen én versterken. Voor het ontwikkelteam zijn we daarom hard op zoek naar een

Business Developer

die floreert in een omgeving waar volop ruimte is voor innovatie en vernieuwing (fulltime)

Wie zijn wij?

SVn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. SVn staat voor duurzaam financieren met een hoog maatschappelijk rendement. We hebben een goede reputatie en netwerk bij nationale, provinciale en gemeentelijke overheden en marktpartijen. Door de juiste marketing & communicatie middelen in te zetten zorgen wij samen met deze partners dat we particulieren en bedrijven bereiken.

Dagelijks werken ruim 120 collega’s met enthousiasme aan maatschappelijke uitdagingen in de gebouwde omgeving, zoals de verduurzaming van Nederland en de woningmarkt. Wij bieden financieringsoplossingen met maatschappelijke impact. We doen dat samen met gemeenten, andere overheden en overige partners. Je kent ons van de Starterslening, het BNG Duurzaamheidsfonds en de Europese JESSICA fondsen. Ook bieden we financieringsoplossingen voor woningcoöperaties, werken we samen met NHG aan een garantieregeling voor kleine VVE’s en zijn we fondsmanager van het realisatiefonds, een samenwerking met EnergieSamen, ASN, Triodos en Rabobank. Onze belangrijkste werkterreinen zijn volkshuisvesting, energietransitie en stedelijke vernieuwing. Bekijk ons verhaal op deze link.

Wat ga je doen?

Je werkt in het ontwikkelteam dat bestaat uit 10 collega’s. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de businessontwikkeling, van marktverkenning tot productlancering. Jullie doel is te komen tot nieuwe financieringsoplossingen op het gebied van volkshuisvesting, verduurzaming of stedelijke vernieuwing, al dan niet in co-creatie met (nationale, provinciale en gemeentelijke) overheden en marktpartijen. Het ontwikkelteam is een nieuw multidisciplinair team dat volgens de innovatiefunnel en scrum methode werkt. Het team bestaat uit een productowner, een scrummaster en 8 tot 10 (business)developers met expertise op het gebied van financiers en doelgroepen, van financiële fondsen en regelingen, van geldgevers en geldnemers marketing, en van governance en uitvoering. Met dit team willen we vanuit klantwensen innovatie versnellen en het aanbod van nieuwe producten en diensten vergroten. Op deze manier willen we voor méér impact zorgen.

Jij brengt je business development expertise in binnen het ontwikkelteam en werkt samen met de andere (business)developers, de scrummaster en de productowner om de gestelde doelen te bereiken in tweewekelijkse sprints. Jij bent samen met de andere (business)developers verantwoordelijk voor het opstellen van de sprint backlog en het opleveren van de sprints. Het ontwikkelteam is in staat zelfstandig en/of samen met interne collega’s en externe partners een product of fonds van A tot Z vorm te geven.\

Alle ontwikkelteam leden maken eveneens onderdeel uit van een functioneel team. De business developer valt onder het functionele team Strategie & Ontwikkeling, dat bestaat uit vijf collega’s. Als developer werk je ongeveer 80% van je tijd in het ontwikkelteam. De overige 20%  van je tijd werk je samen met je functionele team aan de ontwikkeling van je vakkennis en bijvoorbeeld aan het strategisch plan, het jaarplan, deelnemerstevredenheidsonderzoek en marktanalyses.

Wie ben jij?

Uiteraard heb je affiniteit met de maatschappelijke vraagstukken waar SVn zich op richt. Je gelooft in de kracht van financiering om maatschappelijke impact te maken. Je bent een ervaren business developer en bent bekend met en gewend om te werken in een team gericht op innovatie en productontwikkeling, bijvoorbeeld door gebruik te maken van innovatiefunnels.

Je voert de strategische gesprekken met overheden en marktpartijen en brengt een relevant nieuw netwerk voor SVn mee (denk bijvoorbeeld aan: pensioenfondsen, impact investors, etc.). Je werkt hierbij nauw samen met het management team en met de fonds- en relatiemanagers. Je legt contact met externe partners en/of gaat mee naar een verkennend gesprek, waarna jij de leiding neemt over de opvolging. Jij bent in staat om vraagstukken in een brede context te zien en om SVn’s strategische doelen samen met externe partners te vertalen naar concrete financieringsoplossingen. Je weet wie je moet betrekken om dingen voor elkaar te krijgen. Je leest je snel in en kunt vraagstukken helder verwoorden en omzetten naar nieuwe of bestaande proposities. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor (nationale, provinciale, gemeentelijke) overheden en marktpartijen. Je denkt groot, hebt lef en bent een doorzetter. Klantgericht denken is je tweede natuur en je bent gericht op samenwerken.

Daarnaast beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau
 • Kennis van fondsen en financiële regelingen
 • Bewezen succesvolle ervaring op gebied van business development van financiële producten
 • Bij voorkeur een netwerk bij nationale overheden en marktpartijen (denk aan: pensioenfondsen, impact investors, etc.)
 • Ervaring of affiniteit met het werken in een Agile of Scrum team

Wat bieden wij?

 • Een baan waar maatschappelijke impact creëren op nr.1 staat
 • Een platte, middelgrote organisatie met een professionele, informele sfeer
 • Ruimte voor initiatief, vernieuwing, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
 • Goede arbeidsvoorwaarden
 • Een fijn kantoor in Amersfoort dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer
 • Mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over SVn op onze website www.svn.nl. Voor meer informatie over de functie, onze organisatie of andere zaken neem dan contact op met Bert van der Weerd, manager Strategie & Ontwikkeling tel. 06-10171523 of met Bertine van Dijk, HR manager tel. 06-82679895.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail je motivatie en CV naar humanresources@svn.nl.