Business Developer

SVn wil méér maatschappelijke impact creëren en heeft daarom mensen nodig die ons hierbij gaan helpen én versterken. We zijn daarom hard op zoek naar een

Business Developer

die wil werken in een betekenisvolle omgeving

Wie zijn wij?

SVn is een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. SVn staat voor duurzaam financieren met een hoog maatschappelijk rendement. We hebben een goede reputatie en netwerk bij nationale, provinciale en gemeentelijke overheden en marktpartijen. Door de juiste marketing & communicatie middelen in te zetten zorgen wij samen met deze partners dat we particulieren en bedrijven bereiken.

Dagelijks werken ruim 120 collega’s met enthousiasme aan maatschappelijke uitdagingen in de gebouwde omgeving, zoals de verduurzaming van Nederland en de woningmarkt. Wij bieden financieringsoplossingen met maatschappelijke impact. We doen dat samen met gemeenten, andere overheden en overige partners. Je kent ons van de Starterslening, het BNG Duurzaamheidsfonds en de Europese JESSICA fondsen. Ook bieden we financieringsoplossingen voor woningcoöperaties, werken we samen met NHG aan een garantieregeling voor kleine VVE’s en zijn we fondsmanager van het realisatiefonds, een samenwerking met EnergieSamen, ASN, Triodos en Rabobank. Onze belangrijkste werkterreinen zijn volkshuisvesting, energietransitie en stedelijke vernieuwing. Bekijk ons verhaal op deze link.

Wat ga je doen?

Je focus ligt op de vergroting van ons aanbod op één van de werkterreinen waarop wij actief zijn: volkshuisvesting, energietransitie en stedelijke vernieuwing. Jouw brede kennis en ervaring op één of meer van deze thema’s vertaal je, al dan niet in co-creatie met externe partijen, naar de ontwikkeling van nieuwe financiële diensten. Je voert de strategische gesprekken met overheden en marktpartijen en brengt een relevant nieuw netwerk voor SVn mee (denk bijvoorbeeld aan: pensioenfondsen, impact investors, etc.).

Je komt een klein team (3-5 personen) versterken, dat verantwoordelijk is voor de businessontwikkeling, van marktverkenning tot productontwikkeling. Je werkt hierbij nauw samen met het management team en met de fonds-, relatie- en projectmanagers. Je legt zelf contact met een externe partner en/of gaat mee naar een verkennend gesprek, waarna jij de leiding neemt over de opvolging.

De nadruk van de business development rol ligt op het ontwikkelen van nieuwe financieringsoplossingen. Daarbij weet je de juiste interne en externe mensen te betrekken. Je bouwt zowel nieuwe als bestaande proposities uit. Je werkt gemiddeld genomen 60% van je tijd met externe partners.

Wie ben jij?

Uiteraard heb je affiniteit met de maatschappelijke vraagstukken waar SVn zich op richt. Je gelooft in de kracht van financiering om maatschappelijke impact te maken. Je bent een ervaren business developer op het gebied van financieringsoplossingen. Je bent bekend met, en gewend om te werken met innovatiefunnels.

Jij bent in staat om vraagstukken in een brede context te zien en om SVn’s strategische doelen samen met externe partners te vertalen naar concrete financieringsoplossingen. Je weet wie je moet betrekken om dingen voor elkaar te krijgen. Je leest je snel in en kunt vraagstukken helder verwoorden en omzetten naar nieuwe of bestaande proposities. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor (nationale, provinciale, gemeentelijke) overheden en marktpartijen. Je denkt groot, hebt lef en bent een doorzetter.

Daarnaast beschik je over:

  • WO werk- en denkniveau
  • Bewezen succesvolle ervaring op gebied van business development
  • Het is een pre als je, in aanvulling op het bestaande netwerk van SVn bij provinciale en gemeentelijke overheden, over een netwerk bij nationale overheden en marktpartijen (denk aan: pensioenfondsen. impact investors, etc.).

Wat bieden wij?

  • Een baan waar maatschappelijke impact creëren op nr.1 staat
  • Een platte, middelgrote organisatie met een professionele, informele sfeer
  • Ruimte voor initiatief, vernieuwing, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid
  • Goede arbeidsvoorwaarden
  • Een fijn kantoor in Amersfoort dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer
  • Mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie over SVn op onze website www.svn.nl. Voor meer informatie over de functie, onze organisatie of andere zaken neem dan contact op met Bert van der Weerd, manager Fonds- en Relatiemanagement tel. 06-10171523 of met Bertine van Dijk, HR manager tel. 06-82679895.

Solliciteren?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Mail je motivatie en CV naar humanresources@svn.nl.